Skincare is healthcare : Пълна персонализация на лечението и адаптиране към еволюцията на кожата

Времето е всичко, което едновременно имаме и нямаме, и отново времето е това, което оставя своите белези по човешкото тяло. А лицето, като едно от първите неща, които виждаме у другите, променя вида си поради диета, стрес, заболявания и много други причини. Неумолимият ход на годините води до намалено производство на колаген и еластин, което дава своето отражение върху кожата и предразполага към появата на издайнически фини линии и бръчки. С времето кожата е лишена от опора и плътност, които обикновено я правят сияйна и тонизирана.

Има много начини тези процеси да бъдат повлияни, за да се радвате на хубава кожа на лицето възможно най-дълго време. Един от тези начини включва прилагането на иновативни апаратни процедури, които работят в дълбочина за почистване, подхранване и клетъчна регенерация.

Затова днес Ви представяме най-новия мултифункционален апарат Deep Two, който ще откриете единствено в Amber Beauty Club. Той позволява цялостна персонализация на лечението и адаптиране към еволюцията на кожата. Науката, природата и красотата са елементите, които вдъхновяват met2morph, козмецевтичната линия на deep2, създадена да подобри здравето и баланса на кожата.

Deep2 в козмецевтиката

Неслучайно мотото на системата Deep Two гласи: “Перфектната симбиоза между технология и козмецевтика”. А ако нямате представа какво значи понятието “козмецевтика”, нека разясним. Това е термин, който се употребява все повече през последните години в България, но по начало е известен от 1984 година.

Терминът “козмецевтика” е предложен от дерматолога д-р Алберт Клигман и се отнася до продукти за грижа за кожата, които се позиционират някъде по средата между козметиката и фармацевтиката. Тези продукти имат по-силно действие от обикновената козметика, но са по-слаби от лекарствата, които се получават само с рецепта.

Забележителното е, че козметичните продукти от този вид съдържат биоактивни съставки, които имат лечебен ефект върху кожата. Именно такива са съставките, използвани в козметичните комплекси met2morph, предназначени да почистят, подхранят и съживят кожата в дълбочина. Всеки комплекс се селектира индивидуално според типа и състоянието на кожата, възрастта на пациента и други фактори, с които при предварителния разговор се запознават нашите медицински козметици.

Технологията на deep2

Дермо-лицевата платформа deep2 комбинира три технологии, които заедно с козметичната линия met2morph работят в хармония, за да създадат точните професионални процедури, постигайки следните ефекти:

Почистване – Премахва замърсяванията и мъртвите клетки, елиминиран задържането на течности, почиства порите и подобрява външния вид. Детоксикира кожата и я освобождава от токсини и нежелани метаболитни отпадъци.
Дрениране – Помага на тялото да се освободи от задържаната вода и по този начин – да се изчисти от токсините.
Подхранване и балансиране – Благоприятства намаляването на козметичните проблеми, като подхранва, балансира и активира метаболизма на кожата.
Защита – Възстановява еластичността и сияйността на кожа, има антиоксидантно действие, възстановява бариерната функция.

GLIT Хидродермабразио

Накрайникът GLIT позволява да се направи първата важна стъпка: дълбоко почистване на кожата посредством нежна ексфолиация, която премахва замърсяванията от порите и подготвя епидермиса за проникване на активните съставки от последващата терапия.

За почистването се използва почистваща пяна, която премахва замърсяванията на кожата, като запазва нейната микробиота. Следва мек и нежен пилинг, който подготвя кожата за съживяване.

“Диамантените накрайници с различна дебелина позволяват персонализиране нивото на ексфолиране в зависимост от целите на терапията. Тъй като са за еднократна употреба, апликаторите гарантират хигиена и безопасно третиране.”, споделя Радослава Иванова – магистър медицински козметик в Amber Beauty Club.

Технологията за всмукване на GLIT позволява инфузирането на met2morph козмецевтичните комплекси едновременно с отстраняване на остатъците от ексфолиацията, оставяйки кожата чиста, сияйна и готова за следващите стъпки от третирането с deep2.

Предимствата, които осигурява хидродермабразиото, включват:

 1. Почиства и отстранява замърсяванията
 2. Подобрява пенетрацията на активните съставки
 3. Нормализира широките пори
 4. Балансира производството на себум
 5. Стимулира синтеза на колаген и еластин
 6. Подобрява тонуса на кожата

CALYX CUPPING: Дрениращо-ремоделиращ вендузен масаж

Благодарение на своя деликатен дизайн, апликаторът CALYX позволява извършване на релаксиращ масаж с вендузи, който оформя, дренира и осигурява лифтинг на кожата спрямо нейните специфични нужди.

Третирането с вакуумния масаж CALYX:

 • Стимулира кръвообращението, като подобрява снабдяването на кожата с кислород и хранителни вещества.
 • Действа върху лимфната циркулация, благоприятствайки дренажа на тъканите и елиминирането на токсини и метаболитни отпадъци.
 • Работи като ремоделираща терапия, която действа върху синтезирането на колаген и еластин, и благоприятства поддържането на дермата.

Предимствата, които осигурява CALYX CUPPING, включват:

 1. Детоксикиращ ефект
 2. Намаляване признаците на стареене
 3. Редуциране отточността на лицето
 4. Подобряване действието на активните съставки met2morph

Биостимулираща LED хромотерапия

На третата стъпка работят два апликатора за биостимулираща LED терапия, които се използват заедно с CRYSALID маска. Те осигуряват успокояващ ефект в края на третирането със системата deep2. CRYSALID представлява биоцелулозна маска, която освежава, възстановява и успокоява кожата благодарение на своята формула, богата на регенериращи и овлажняващи активни съставки.

LUX хромотерапията активира основните възстановителни процеси на кожата, допринасяйки за засилена клетъчна регенерация, като тук се работи с три дължини на вълните:
468nm – Този светлинен спектър потиска бактериалното размножаване на клетки и подобрява микросредата на кожата, склонна към акне или розацея*.
630nm – Стимулира производството на колаген и еластин, като подобрява хидратацията на кожата. Подпомага баланса на мастните жлези, като намалява видимите пори и успокоява зачервената кожа.
523nm – Успокояващ диапазон, който уеднаквява тена, придавайки на кожата по-сияен външен вид. Стимулира синтеза на дермалната извънклетъчна структура, като придава повече плътност на зрялата кожа с първи признаци на стареене.

*Deep2 не предоставя медицинско лечение и следователно не може специално да лекува акне и розацея.

Какви са предимствата на Deep Two?

Когато става въпрос за грижа за кожата, няма съмнение, че превенцията е по-добрата опция от отстраняването на възникнал дерматологичен проблем. Навици, като нанасяне на слънцезащитни продукти, ежедневно почистване и хидратация, и използването на подходяща козметика според типа кожа, може да предотвратят подлагането на инвазивни процедури в бъдеще.

Но да имате красива кожа с напредване на десетилетията – това означава да правите интелигентен избор през целия си живот. Освен от дълбоко почистване и ексфолиране, кожата на лицето има нужда от правилна хидратираща и подхранваща грижа, както и от стимулация на кожните клетки, третиране на кожните несъвършенства и възобновяване на функциите.

Апаратът на испанската компания TermoSalud за цялостно почистване, подхранване и овлажняване deep2 постига всичко това благодарение на следните функционалности:

 1. Метод за трансформиране на кожата от А до Я, който отчита нейното естество, разнообразие и възраст.
 2. Използваните комплекси, времетраене, брой процедури се селектират индивидуално според състоянието и типа на кожата, възрастта на пациента.
 3. На всяка стъпка от работата с deep2 системата се използва професионална козметика. Това са уникалните met2morph формули с повече от 75 съвременни активни съставки, които проникват в дълбочина, осигурявайки хидратация, защита и ускорена клетъчна регенерация.

Не на последно място, dеер2 е с компактен дизайн и елегантни линии, вписвайки се отлично в атмосферата на Amber Beauty Club . Готови ли сте да опитате терапиите с най-новия мултифункционален апарат, само и единствено в Amber? Очакваме Ви с широко отворени врати за едно пълноценно разкрасяване и докосване до изцяло нова концепция в грижата за Вашата кожа. Запазете час онлайн.