Endospheres® е иновативен уред за ендосферна терапия чрез компресивна микровибрация, разработен от компанията Fenix Group в резултат от проучвания, продължили над 10 години. Технологията включва прилагането на нискочестотно механично трептене чрез въртене на 55-те хипоалергични силиконови микросфери на уреда върху проблемните части на тялото, което въздейства в дълбочина върху тъканите и способства за подобряването на общото състояние на организма.

Ендосферната терапия е световно призната процедура за цялостна грижа за лице и тяло. Благодарение на революционния си принцип на работа тя успешно се справя с редица несъвършенства на тялото и лицето. Предлага решение при целулит, лимфен застой, отпусната кожа, превенция на стрии, локални мазнини, стареене на кожата, загуба на мускулен тонус и още много други проблеми.

ПОКАЗАНИЯ

 • Цялостно скулптуриране и стягане на тялото чрез моделиране на зоните, които са устойчиви на спорт и диети и генетично складират повече подкожни мазнини.
 • Подобряване на лимфотока и кръвообращението в третираните зони.
 • Ефективен дренаж.
 • Детоксикация.
 • Подхранване на тъканите в дълбочина.
 • Стимулиране на производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина.
 • Балансиране на мускулния тонус.
 • Релаксиране на мускулите в зоната на очите и челото.
 • Заглаждане на бръчките.
 • Цялостен лифтинг на лицето.
 • Редуциране и изглаждане на целулит и стрии.
 • Тонизиране и подмладяване на кожата.
ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Цяло тяло
Лице

Методи

Апаратна процедура

Период на възстановяване

Ефектът от процедурата се постига в продължение на 4 месеца след завършване на курса, а резултатите се запазват поне 6 месеца след това.

Необходим брой процедури

12 – 18 с времетраене по 30/45/60 минути.

Ползи и предимства

 • Обезболяващо действие: редуцира или елиминира болката вследствие на възпаление, рецепторните телца се стимулират, освобождават се ендорфини, метаболизмът и оксигенацията се подобряват.
 • Дрениращо действие: дренира излишната лимфна течност при лимфен застой, елиминира токсините от тялото, подпомага изхвърлянето на излишните течности, укрепва имунната система, цялостната способност на организма за борба с инфекциите се повишава.
 • Васкуларно действие: въздейства благоприятно върху съдовата система, подобрява кръвообращението и храненето на тъканите, осигурява правилното циркулиране на кръвта през кръвоносната система.
 • Ремоделиращо действие: компресира мазнините, стимулира разбиването на фиброзните натрупвания и ремоделирането на тъканите в тялото, скулптурира силуета и изглажда бръчките.
 • Мускулно действие: нормализира тонуса на мускулите, успокоява пренапрегнатата мускулатура и крампите, тонизира хипоактивните влакна, заглажда тъканта.

Често задавани въпроси

Endospheres® използва мускулите като активно съпротивление. Вълната от локализирана вибрация позволява компресиране и стимулиране на мастните области. Така се подобрява и мускулният тонус. При клиентите с добър мускулен тонус резултатите се постигат по-бързо, докато при тези без добър мускулен тонус резултатите се проявяват малко по-бавно.

Терапията с Endospheres® е клинично тествана и много от изпитванията ѝ са проведени в реномирани университети и медицински институти. Лечението следва точен научен протокол. Практикуващите тази терапия получават сертификат за своето обучение, който им се предоставя изцяло при кандидатстването им за практикуване на лечението. Терапията с Endospheres® е нехирургично лечение, то е 100% безопасно и не предизвиква никакви странични ефекти.

Не е препоръчително. Препоръчително е да изчакате минимум 48 часа между сесиите с Endospheres®. Това е така, защото когато завършите лечението, тялото ви продължава да работи още 48 часа. Ежедневните лечения биха били излишни (загуба на пари и сесии).

Продължителността на получените резултати винаги зависи от определени фактори като текущото ви физическо състояние и бъдещия ви начин на живот. При здравословен начин на живот резултатите могат да продължат до шест месеца, въпреки че е силно препоръчително да извършите поддържащ цикъл от процедури, за да сте сигурни, че резултатите ще са още по-стабилни и трайни.

Процедурите с Endospheres® са подходящи за диабетици, но не се препоръчват за бременни и кърмещи жени, тъй като лечението извършва дълбока стимулация на лимфната система. Затова и научният протокол стриктно препоръчва лечението с Endospheres® да не се провежда по време на бременност и кърмене.