Сияйната, чиста и гладка кожа е показател за младост. Но с времето процесът на стареене и следите от излагане на слънце започват да се забелязват под формата на фини линии, бръчки, пигментни петна, неравномерен тен и отпусната кожа. Днес следите от фотостареене по кожата могат да бъдат ефикасно и напълно безболезнено премахнати благодарение на Harmony XL Pro – най-усъвършенстваната мултифункционална платформа, разработена до момента от Alma Lasers. Прилаганата Dye-VL технология (500-600 nm) с уникалния In-Motion режим на работа гарантира безопасност, комфорт и доказани клинични резултати.

Иновативната процедура осигурява изравняване на тена, подобряване на цялостния вид и еластичност на кожата. Също така редуцира повърхностните пигментации, намалява размера на порите, изглажда бръчиците и е отлична превенция срещу процеса на стареене. Благодарение стимулирането на обменните процеси в кожата, терапията има и лифтинг ефект, т.е. постига се перфектно фотоподмладяване. Кожата възвръща гладката си текстура и безупречния си сияен тен. Процедурата е подходяща за всеки тип кожа и осигурява ненадминати резултати, без риск от странични реакции.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

30+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 3-5

Период на възстановяване

  • Задължителна употреба на слънцезащитен продукт с SPF 50

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

След почистване на кожата дерматологът третира лицето с Dye-VL апликатора на ултрамодерната платформа Harmony XL Pro. Процедурата протича при минимален дискомфорт за пациента, като не е необходимо обезболяване.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Меланинът е чувствителен към лазерни лъчи с дължина на вълната 500-600 nm и попадайки в него, те го разрушават, като по този начин се изсветляват пигментациите и възрастовите петна, тенът се изравнява, а кожата възвръща гладката си текстура.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Преди и след процедурата кожата не бива да се излага на слънце или в солариум. Използването на слънцезащитен продукт с висок SPF е задължително.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим още след първата процедура.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

За оптимален ефект се препоръчва по една процедура на 3-4 седмици.

Кога не се прилага процедурата?

  • Бременност.
  • Кърмене.
  • Вирусни и бактериални инфекции.
  • Злокачествени образувания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.