През лятото кожата ни е изложена най-интензивно на влиянията на околната среда заради силното слънце. Любимото ни време за почивка на плажа и за дълги разходки на открито не е най-любимо на кожата ни. Затова през летните месеци трябва да се грижим за нея с още по-голямо внимание.

Често допускаме грешката да поставим в центъра на внимание лицето, а да пренебрегнем шията. Видът на двете зони винаги създава комплексно впечатление и визията им е едно цяло. През топлите месеци махаме шаловете, събличаме затворените дрехи и излагаме на показ деколтето. Естествено, не ни се ще гледката да помрачават бръчки и отпусната кожа. Към красотата и поддръжката на шията се насочват все повече процедури и за щастие дерматологията разполага с богат арсенал от продукти, които могат да подобрят и обновят тази зона от тялото ни.

Специфично за кожата на шията е, че тя е значително по-тънка, без подкожна мазнина и поради това „увяхването“ в тази област се случва много по-бързо и лесно. Там кръвта циркулира по-бавно и тъканите получават по-малко кислород и хранителни вещества. Като допълнение мускулите в предната част на шията се намират в почти постоянно бездействие и заради липсата на натоварване бързо губят тонус. Така че, за да се радваме на красива лебедова шия, е нужно постоянство. Основните правила в домашната ежедневна грижа за кожата на шията са прости и лесни, но са чудесна основа, върху която да стъпят дерматологичните процедури.

  • Ексфолиране

Когато ексфолирате лицето, не пропускайте шията. Премахването на натрупаните мъртви клетки ще освежи вида ѝ. Наблегнете на зоната под брадичката.

  • Прием на колаген

Увисването на шията е свързано с намаляването на колагена в организма с напредване на възрастта, така че приемът му със сигурност оказва благотворно влияние и върху тази зона.

  • Упражнения

Спортът повишава тонуса на целия организъм, засилва кръвообращението и стяга мускулите под кожата, което се отразява положително на целия контур. Доста ефективна е йогата за лице, която включва и упражнения за шията.

  • Хидратация

Вероятно най-важната стъпка в грижата за кожата. Може да използвате специални продукти за шия, но ако не разполагате с такива, просто нанесете от продукта, който използвате за лице, за предпочитане с движения от долу нагоре.

  • Слънцезащита

Не ограничавайте нанасянето на слънцезащита само до кожата на лицето, винаги включвайте шията и използвайте продукти с висок фактор.

За да надградим домашната грижа и да направим резултата още по-видим, в Amber Beauty Club прилагаме най-добрите процедури за зоната на шията и си служим с най-съвременните продукти и технологии в естетичната дерматология. „С настъпване на топлите месеци и интензивното слънчево греене паузираме процедурите, включващи излющване на кожата, и преминаваме към по-щадящи и максимално естествени методи за обновяване на областта на шията“, споделя д-р Янита Михайлова.

Биостимулатори

Биостимулаторите са голям пробив в естетичната медицина. Това са различни молекули, които се прилагат инжекционно и притежават прекрасното предимство да активират естественото производство на колаген в кожата. При биостимулаторите няма несвойствени за организма продукти, а става дума за насърчаване на тялото да използва собствените си ресурси. След инжектиране в кожата веществата предизвикват контролиран слабовъзпалителен отговор, който кара клетките да синтезират нов колаген и еластин. Изгубеният обем се възстановява, третираната зона се уплътнява. Ефектът на тази процедура не е мигновен, разгръща се напълно след около 3 седмици, но е дълготраен и резултатите са забележителни.

Биоревитализация

Това е другата процедура, която дава прекрасни резултати в областта на шията, и – нещо повече – ефектът при нея е незабавен. В понятието „биоревитализация“ се включва инжекционно прилагане на хиалуронова киселина, аминокиселини, витамини, полинуклеотиди, минерали и други подхранващи кожата съставки. С коктейлите за мезотерапия, които в Amber Beaty използваме за ревитализиране на шията, се постига интензивна хидратация и обновяване на цялата зона.

PRP терапия

Така нареченият вампирски лифтинг е революционен метод за подмладяване, който набира все по-голяма популярност. Привлекателен е най-много заради факта, че се използва собствена кръвна плазма, която се извлича по специална методика, наречена „центрофугиране“, от малко количество кръв, взето от вената. След това плазмата се обогатява и чрез множество убождания със съвсем тънка игла се прилага в желаната зона. Методът е максимално естествен, безопасен и много ефективен. Шията видимо се облагодетелства от плазмотерапията, става по-гладка, по-плътна и свежа. Трайността на резултатите след PRP е между 6 и 9 месеца. Методът не крие риск от алергична реакция, подходящ е за всякакви възрасти и тип кожа, не изисква подготовка и може да се комбинира с апаратни процедури и други видове терапия.

Свържете се с нас, за да определим нуждите на вашата кожа и да подходим персонално, като изберем най-подходящата процедура. А после просто махнете полото и тънките шалове и се радвайте на лятото с гордо изправена глава върху красива шия.