Напредването на възрастта неизбежно води до редица видими следи по кожата. Като резултат от стареене, тя губи естествения си обем, променя структурата си и видимо редуцира жизнеността си. Един от най-популярните методи за справяне с тези проблеми са дермалните филъри.

Но истината е, че стандартните дермални филъри разчитат единствено на хиалуронова киселина или на биостимулатори. Те нямат способността да извлекат ползите от тези две ценни съставки, така че да осигурят лифтиране едновременно с продължителен синтез на колаген. 

Хибридният филър HArmonyCa, обаче, е решението, което търсим. Това е най-новият изключително иновативен и надежден продукт на Allergan. В тази статия ще ви запознаем в детайл с всичко, което трябва да знаете за “новото лице” в естетиката.

Какво представляват новите хибридни филъри HArmonyCa?

HArmonyCa е иновативен продукт на Allergan, който комбинира хиалуронова киселина с биостимулатор на основата на калциев хидроксиапатит. Това е първият в света хибриден филър. Той е с двоен ефект, като осигурява мигновен обем и лифтира инжектираните зони на кожата. 

Това, което отличава HArmonyCA от традиционните дермални филъри и тъканни стимулатори, е именно комбинацията между двете изключително важни съставки – хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит, осигуряващи както незабавен, така и продължителен лифтинг поради производството на колаген.

Уникалните съставки на HArmonyCa

Формулата на HArmonyCa е създадена със 70% кръстосано свързана хиалуронова киселина. Тя осигурява видим обем непосредствено след инжектирането. Както при хиалуроновите филъри, продължителността на ефекта от хиалуроновата киселина е гарантиран. Поради употребата й, хибридните филъри са изключително подходящи за моделиране на лицето. Може да се постигне желаният обем и успешно запълване на проблемните зони.

От друга страна, калциевият хидроксиапатит е съставката, която превръща този вид филъри в уникално инжекционно естетично решение. Той има способността да провокира синтеза на нов колаген и еластин. Разграждането на филъра се осъществява в синхрон с производството на неоколаген. По този начин се осигурява желания естествен, младежки външен вид.

За какво се използват HArmonyCa филърите?

Хибридните филъри HArmonyCa имат три основни предназначения. На първо място, те са чудесно решение за стягане на кожата в долната половина на лицето. Освен това комбинираните филъри могат успешно да подчертаят контура на долната челюст, оформяйки лицето и предоставяйки допълнителен извайващ ефект. HArmonyCa филърите също така могат да намерят приложение в корекцията на мимическите бръчки, фокусирани в долната половина на лицето. 

Тъй като със стареенето организмът губи своята способност да произвежда натурално достатъчно колаген и еластин, еластичността и здравината на кожата се губят. Като резултат, някои от основните ефекти, които се забелязват, са набръчкване и увисване на кожата на лицето. HArmonyCa таргетира именно тези проблеми.

Основни предимства на HArmonyCa

Уникалните по рода си хибридни филъри предлагат траен ефект на лифтиране, стягане и придаване на допълнителен обем на лицето. Освен това, ето и какво още можете да очаквате от HArmonyCA

  • Незабавен и продължителен повдигащ ефект поради комбинирането на хиалуронова киселина и CaHA
  • Създаване на стабилна мрежа от колагенови влакна вследствие на CaHA
  • Подобрено производство на естествен колаген в тялото
  • Употреба на хиалуронова киселина от неживотински произход
  • Филърите са податливи на разграждане
  • Биоразградими и съвместими с човешкото тяло филъри

Как протича процедурата по поставяне на филърите?

След като вече знаете малко повече за това какво прави хибридните филъри толкова специални, вероятно се питате как протича самата процедура. Най-често филърите се използват за лифтинг в зоните на скулите и долната челюст. Инжектирането на HArmonyCA не е подходящо за устните, областта около устните или зоната около очите.

Преди самата процедура специалистът анализира лицето, за да очертае зоните, които ще третира. Процедурата е безболезнена заради присъствието на лидокаин в състава на филърите, но може да изпитате леко разпъване на кожата. 

Третирането завършва с епителизиращ крем и специален масаж. Инжектирането на хибридни филъри HArmonyCa е сравнително бърза процедура. Веднага след нея можете да се върнете към нормалното ежедневие, но имайте предвид, че са възможни нормални странични ефекти, както при обикновените филъри: оток, зачервяване, сърбеж или синини. 24 часа след интервенцията филърът се смята за успешно интегриран в кожата.

Ефектите остават видими за около 12 до 18 месеца, като резултатите при всеки пациент са с различна продължителност. Както всички видове филъри, хибридните също се разграждат с времето, а инжектираната зона се възвръща към оригиналното си състояние. Според индивидуалността на всеки пациент, продължителността на ефекта от филърите може да варира.

HArmonyCa скоро и в Amber Beauty Club

Като лидер в дерматологията и естетиката, ние от Amber Beauty Club следим иновациите и най-новите тенденции в сферата. Процедурите и продуктите, които ви предлагаме са клинично разработени и тествани за най-добър индекс на безопасност. 

След успешно преминатото от нашите дерматолози обучение, практическа част и официално представяне, скоро ще можете да откриете HArmonyCA и в Amber Beauty Club. Още един продукт на Allergan Medical Institute успешно заема мястото си в нашите редици.

Консултирайте се с нашите специалисти за специфичните ви анатомични особености и най-подходящите за вашия случай инжекционни продукти.