HArmonyCa е концептуално нов продукт, който съчетава ползите на добре познатите хиалуронови и биостимулиращи филъри. Определян е като хибриден тип филър.

С иновативен подход, HArmonyCa има свойствата да подобрява незабавно вида на кожата с нагледни лифтинг резултати, които се запазват продължително и се разгръщат във времето. Подходящ е за прилагане в напреднала възраст и за третиране на зряла кожа.

Хибридният филър комбинира две основни съставки: калциев хидроксиапатит (CaHA) и хиалуронова киселина (ХК). Хиалуроновата киселина скулптурира и лифтира лицето, а калциевият хидроксиапатит стимулира естественото производство на колаген и еластин в кожата.

Резултатите от поставянето на HArmonyCa са налице веднага след процедурата. Кожата е лифтирана и видът ѝ се подобрява в рамките на първия до третия месец. Тогава започват процесите на колагенова стимулация и лифтинг ефектът продължава да се развива до шестия месец. На този етап частиците на хидроксиапатита вече ги няма, но те са стимулирали производството на естествен колаген, който остава трайно и контурира лицето.

В допълнение на добрите, доказани в научни изследвания, резултати, HArmonyCа притежава и редица други отличителни черти. Благодарение на комбинацията от съставки, които съдържат, тези филъри изграждат стабилна мрежа от колагенови влакна в кожата, като активират и стимулира производството на естествен колаген. Използваната в тях хиалуронова киселина е с неживотински произход, а самите филъри са биоразградими и съвместими с човешкото тяло. Друго предимство на продукта е, че в състава му има лидокаинов хидрохлорид, който намалява дискомфорта и болката по време на процедурата по поставяне.

С какво се различава HArmonyCa от останалите филъри?

 • HArmonyCa не придава голям обем на лицето.
 • Подходящо е да се поставя както при много слаби, така и при широки лица с по-голям обем.
 • Филърът съчетава ефекта на биостимулация с този на лифтинга.
 • Има удължено действие от година и половина до две години.

За кого и при какви случаи е подходящ филър HArmonyCa?

 • За зрели кожи, които имат признаци на стареене, увисване и нужда от корекция на мимически бръчки, особено в долната половина на лицето.
 • За подчертаване контура на долната челюст и извайване на лицето
 • За подобряване структурата на кожата и лифтиране меките тъкани на лицето
 • За мъже, които желаят оформяне ъгъла на челюстта
 • При загуба на мастна тъкан и обем  в следствие на преживени онкологични заболявания

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Шия

Ръце

Методи

 • Инжекционна терапия

Провеждане

Процедурата по поставяне на филъри HArmonyCa е с продължителност до 1 час. Тя се извършва задължително от дерматолог и след предварително проведена консултация. Продуктът се инжектира в кожата с канюла, с минимален брой точки на убождане и травмиране на тъканите. Възможно е поставянето на филъра да предизвика минимален дискомфорт. Ефектът е видим незабавно.

Период на възстановяване

 • Препоръчително е след процедура с HArmonyCA да се избягва: поставяне на грим на лицето в продължение на 12 часа, излагане на директна слънчева светлина, излагане на екстремно високи или ниски температури, посещения на сауна и парна баня.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.