Студените дни са на прага ни. И температурите тепърва предстои да падат. Да, все още можем да усетим топлата милувка на слънчевите лъчи, но вече е време да мислим за това как да закрепим своя имунитет по време на зимния сезон. Особено в контекста на сложните времена на пандемия, през които минаваме в момента. В следващите редове ще ви представим някои полезни практики, които може да използвате, за да засилите своя имунитет. 

Повече сън и по-малко стрес

Липсата на сън е основен проблем на голяма част от съвременните хора по целия свят, а също и в България. Често страдаме от системно недоспиване, което влияе на нашата концентрация, метаболизъм, тегло и най-вече – на имунитета ни. Организъм, който не е достатъчно отпочинал, е с намалени защитни сили и е по-лесна плячка за различните вируси, които ни дебнат в студените дни. Увеличете времето за сън и почивка, за да се чувствате по-добре. 

На другия полюс е стресът. Опитайте се да намалите стреса в своето ежедневие. Може да не го усещаме директно, но именно стресиращите фактори са косвена причина за лошо здравословно състояние. Тревогите, преработването, синдромът на прегаряне (burn out) са все неща, които имат дълготраен негативен ефект върху нашия здравословен баланс.  

Повече движение и по-малко застояване

Ако работите зад бюро и се движите с автомобил, има голям шанс да не се движите достатъчно. Това води до заседнало ежедневие. Здравият организъм има нужда от редовна физическа активност. Може да тренирате преди или след работа, но е нужно да намирате време за раздвижване. Ходете на тренировки, вървете пеша до работа или просто тичайте в парка. Намерете време в дневната си рутина. Физически активните хора са по-здрави и с по-силен имунитет. 

Другата страна на тази монета е прекаленото застояване. Опитвайте да се раздвижите на работа. Правете малки почивки, в които да не сте статични. Раздвижете ръцете, кръста, гърба, врата и краката си. Може да е за 5-10 минути всеки час, но така ще си спестите рисковете от контузии и схващания, когато решите да се натоварите физически. 

Повече правилно хранене и по-малко вредни навици

Правилното хранене има два основни аспекта – да не натоварвате организма с нередовно хранене, а да се опитвате да ядете балансирано, на относително равни интервали през целия ден. Най-добре е да хапвате няколко пъти на ден, на по-малки порции, за да не натоварвате стомаха. Разбира се, това не означава да стоите гладни. И вторият аспект е да ядете храна, която е полезна за организма  – сезонни плодове и зеленчуци, риба, сурови ядки и други подобни неща, които са добри за вас и вашето здраве. 

Намаляването на вредните навици също е нещо, което определено помага за това да имате по-висок имунитет. Намаляване на консумацията на алкохол, цигари, газирани напитки и пържените храни е една огромна крачка напред към по-добро здраве. 

Повече витамини за организма 

Последният и може би най-важен аспект на това да имате засилен имунитет е да приемате повече витамини като цяло. Те укрепват вашия организъм и имат благоприятен ефект върху имунната ви система. 

Много хора пият екстракти от различни растения (от черен бъз, например), приемат витамините на таблетки или пък си правят смутита, които засилват защитните сили на организма (лимон, мед и джинджифил е чудесна комбинация). Здравословното хранене остава основен начин да ги набавим за организма си.

Една сравнително нова практика за България е приемането на полезни хранителни вещества чрез венозно вливане. Подобни са инфузионните коктейли на REVIV, които зареждат организма с полезни витамини и елементи за подсилване на вашия имунитет. В Amber Beauty Club, те могат да се комбинират и с различни терапии за лице за максимален ефект за по-красива кожа. Ключовото предимство на инфузионните коктейли е, че се усвояват от организма напълно. Ако си мислите, че това е експериментална практика, много се лъжете – този тип инфузионни терапии са световен хит в последните години и вече имат масова употреба. Сред техните ползватели са и най-големите знаменитости в света. 

Ефектът от процедурата с инфузионен коктейл се усеща веднага. А приемането и пълното абсорбиране на високи нива на жизненоважни витамини и минерали е добре дошло за вашето здраве, имунитет и красота. Видовете терапии са няколко вида, като продължават от 45 минути до почти час и половина. След консултация със специалист се определя най-добрата за вас, както и честотата на последващите процедури. 

Партньорство Reviv и Amber Beauty Club

Ние в Amber Beauty Club винаги се стремим да работим по най-високите възможни стандарти и да следваме последните световни тенденции в областта на красотата и здравето. Именно така се роди и нашето партньорство с REVIV Sofia, част от мрежата клиники на REVIV – лидер в интравенозните инфузии, с над 90 клиники в 40 държави по света. 

Разгледайте сайта на Amber Beauty Club, за да научите повече за процедурата и да запазите своята първа консултация.