Intraceuticals е безиглена кислородна мезотерапия с патентовано наслояване на нискомолекулна хиалуронова киселина. Уникалната система комбинира 4 различни серии естетични процедури и продукти за домашна грижа за кожата, базирани на иновативна технология.

Терапията възниква в Австралия, където озоновият слой е най-тънък и с най-неблагоприятни последици върху кожата. Заради уникалния си подмладяващ ефект бързо печели популярност сред звездите от червения килим и се превръща в любима ежедневна грижа за много от тях като Мадона, Ким Кардашиян, Ева Лонгория, Виктория Бекъм и други.

Чрез кислородна струя под налягане в дълбоките слоеве на кожата се влива подмладяващ коктейл от 95% чиста хиалуронова киселина, антиоксиданти, витамини и нутриенти. Резултатът е видим непосредствено след първата процедура. Кожата е дълбоко хидратирана, светеща и свежа, с избистрен сияен тен. Освен лицето, шията и деколтето, терапията може да се прилага в деликатните зони на устните и околоочния контур, като позволява плътно третиране на горен и долен клепач.

Процедурата е подходяща за всички типове кожа и действа мултикорекционно. Препоръчва се при суха и дехидратирана кожа, при неравен тен и пигментации. Минимизира вредното действие на UV лъчите и се използва като превенция срещу фотостареенето. Осигурява незабавна дълбока хидратация, запълва линии и фини бръчки, свива порите и успокоява зачервявания, повлиява тъмните кръгове под очите. Препоръчва се като част от програмата за възстановяване на кожата след химически пилинг, филъри и апаратни процедури.

В  зависимост от индивидуалните нужди на кожата на пациента, терапевтът избира най-подходящата от разработените 4 серии Intraceuticals, които могат да се прилагат в самостоятелен курс или да се комбинират:

  • Rejuvenate – дълбока хидратация и подмладяващ ефект
  • Opulence – избелваща терапия
  • Atoxelene – уникална лифтинг терапия
  • Clarity – лечение на акне

За оптимален ефект към всяка серия се препоръчват и продукти за домашна грижа.

Intraceuticals се извършва в 3 стъпки:

Стъпка 1: Подготовка

Подготвя кожата за оптималното проникване на активните съставки. С помощта на кислород под ниско налягане до дълбоките слоеве на кожата се доставят активни съставки, противодействащи на стареенето. Процесът едновременно охлажда и успокоява кожата.

Стъпка 2: Инфузия

Въвежда се коктейл от подмладяващия серум с патентована наномолекулна хиалуронова киселина, комбинация от витамини и мощни антиоксиданти. Хиалуроновата киселина мигновено овлажнява кожата, подобрява и стяга контура на лицето,  изглажда линиите и добавя цялостен блясък. Ефектът е моментален и се разгръща през следващите дни.

Стъпка 3: Запечатване

На финалния етап се нанасят продукти, които насищат кожата с обогатена хиалуронова киселина, есенциални масла, витамини и хранителни вещества за удължаване отличните резултати от терапията. Влагата в дермалните слоеве се запечатва и се създава невидима бариера, която да предпази кожата от вредното въздействие на околната среда и от преждевременното стареене.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице
Шия
Деколте
Клепачи
Устни

Методи

  • Апаратна процедура

Често задавани въпроси

Посредством балончета кислород накрайникът на апарата създава налягане върху повърхността на кожата и усленява проникването на активните съставки на серума. През трите етапа на процедурата се наслоява в дълбочина хиалуронова киселина с олекотена формула. Най-голямото предимство на технологията е, че може да коригира различни проблеми едновременно – да заличи линии и бръчици, да стимулира производството на колаген, да премахне пигментацията и сухотата, да редуцира белезите и акнето. А крайният ефект е изцяло нова и здрава кожа.

Процедурата е кратка и комфортна за пациента. Резултатите са незабавни още след първата сесия и се разгръщат през следващите седмици Кожата е енергизирана, дълбоко хидратирана, светеща и свежа.

Боят на процедурите варира в зависимост от прилаганата серия Intraceuticals. За интензивна хидратация на кожата се препоръчват от 6 до 9 процедури в интервал от 1 седмица. За запазване и поддържане оптималния хидратиращ ефект се назначава по 1 процедура месечно. При хиперпигментация – до 9 процедури. Лифтинг терапия – от 3 до 6 процедури. За справяне с акне и проблемна кожа – до 6 процедури.

Тъй като няма възстановителен период, процедурите могат да се правят целогодишно. През месеците с по-високи или по-ниски температури спомага за запазване на водния баланс в кожата и за поддържане на оптимална защита срещу факторите на околната среда. Прилага се и като превенция срещу фотостареенето.

Наранявания и открити рани по кожата в третираната зона.
Кожни гъбични инфекции.