Красотата на лицето завършва до деколтето

Често грижата за кожата се фокусира основно върху лицето, като се пренебрегват зоните под брадичката. Шията и деколтето ви заслужават не по-малко любов и внимание от лицето. Деколтето е атрактивна възможност да добавите допълнителен блясък към визията си, но също така може неприятелски да разкрие възрастта ви.

Съществуват няколко анти-ейдж протокола, които поотделно или в комбинация могат да изгладят бръчките на лицето, шията и деколтето, да стегнат кожата и да я направят еластична и жизнена. В новия ни блог пост, заедно с дерматолога д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club, ви представяме селекция ефективни методи за подмладяване и превенция срещу фотостареенето в тези три зони.

Лазерен лифтинг в комбинация с мезотерапия

Кожата в зоните под брадичката е много по-деликатната и тънка поради това, че е снабдена с по-малко мастни жлези, което я прави особено уязвима на бръчки, увисване, пигментации. Всяка програма за подмладяване и превенция срещу стареенето трябва да започва от лицето и да завършва до гърдите. Шията и деколтето първи издават по-видими признаци на стареене. Обикновено бръчките там са по-трудни за лечение. Затова ключът е превенция.

„Но когато бръчките и петната са вече факт, подходът за подмладяване трябва да включва въздействие и в трите зони едновременно и на всички дермални нива. Например, третиране на по-дълбоките пластове на кожата с лазер в комбинация с мезотерапии, които се инжектират в повърхностния слой.“, обяснява дерматологът д-р Самер Шокър.

За постигане на естествен преход на кожата на лицето към гърдите, д-р Самер Шокър препоръчва комбинация от процедури лазерен лифтинг с Alma-Q и мезотерпия Redencity I едновременно. Предимството на подмладяването с Alma-Q е, че е изключително нежен към кожата и може да бъде прилаган в деликатните зони около очите и устните. Освен че повдига и уплътнява кожата, безкомпромисно отстранява петна и мелазма, свива порите и заглажда. Мощната стимулация на нов колаген и еластин подобрява моментално качеството на кожата. Може да бъде направен и при вече поставени филъри и ботокс без да ги разгражда. Прилага се през 2 седмици с препоръчителни 4 процедури.

До 15 декември, в Amber Beauty Club, имаме специални сезонни предложения с комплимент мезотерапия Teosyal Redensity I или Teosyal Redensity II.

Научете повече

Инжектирането на коктейл от аминокиселини, минерали, витамини и хиалуронова киселина чрез мезотерапията веднага след лазерната процедура има двоен ефект за активирането на клетъчната регенерация, уплътняването и моменталната хидратация. Подпомага цялостното реструктуриране на кожата отвътре навън. Резултатът е блестящи и освежени лице, шия и деколте.

Иновативният продукт Teosyal Redensity II комбинира дермален филър и мезотерапия и е супер подходящ специално за третиране на  трудната и чувствителна зона около очите.

Филъри

Дермалните филъри на основата на хиалуронова киселина са най-резултатният, безболезнен и естествен метод за подмладяване на лицето и шията. Ефективни са за възстановяване на загубата на обем и намаляване на фини и дълбоки линии. В зоната на деколтето са препоръчителни само мезотерапиите, които в зависимост от състоянието на кожата там, могат да се прилагат през две седмици или всеки месец. Резултатите от филърите по лицето и шията могат да се задържат за по-дълго време с мезотерпия веднъж месечно. Така кожата в тези зони ще бъде постоянно хидратирана, еластична, плътна и сияйна.

В есенната ни кампания тази година, за всеки 3 броя филъри Teosyal – получавате мезотерапия Teosyal Redensity I като комплимент от нас.

Научете повече

Основното предимство на дермалните филъри от продуктовата гама на Teosyal е, че се разграждат по-бавно дори и в периоди на по-засилени метаболитни процеси. Резултатите се задържат дори и след 9 месеца. Съдържат най-висока концентрация на хиалуронова киселина и специални формули против зачервяване, комбинирани с аминокиселини, антиоксиданти и витамини за деликатните зони. Освен удължена трайност, филърите дават изключително увеличаване на обема, а всички резултати са подкрепени с клинични проучвания.

Ботулинов токсин

За подмладяване на лицето и шията дерматологът д-р Самер Шокър комбинира инжекционни процедури  едновременно с ботулинов токсин и филъри. Малки количества невротоксин, поставени по челюстта и шийните мускули релаксират зоната и я лифтират.  Така се предотвратява свиването на мускулите за образуване на бръчки или изпъкналост.

Мезоконци и PRP терапия

LFL лифтинг мезоконците също са отлично решение за максимален лифтинг ефект с минимално травмиране на тъканите в зоните на лицето и шията. Биоревитализират кожата и цялостно повдигат. Подходящи са за зрели лица и като превенция срещу отпускане и загуба на плътност в по-млада възраст. Подмладяването със собствени кръвни клетки, т.нар. PRP терапия, е изключително естествен метод, който може да се комбинира с мезоконци, филъри и дурги анти-ейдж процедури. Терапията съчетава биостимулация на стволови клетки чрез растежни фактори, които се съдържат в тромбоцитите на собствената кръвна плазма на пациента. Терапията забавя процесите на стареене и може да се прилага в зоните на лицето, шията и деколтето. Тъканите сами се възстановяват по естествен начин, а кожата изглежда стегната, свежа, плътна и хидратирана.

За да отложите процесите на клетъчно стареене винаги мислете за красотата едновременно от лицето до деколтето. Можете да почиствате и овлажнявате зоните под брадичката със същите козметичните продукти, които нанасяте и върху лицето. Използването на слънцезащитния крем също трябва да започва от челото и да завършва до гърдите. Шията и деколтето са уникална част от кожата по тялото и имат нужда от специално внимание както в ежедневието, така и в цялостната стратегия за подмладяване на всяка от вас. Винаги поставяйте акцент в консултацията си с дерматолога и на трите зони.