Обикновено влизаме да мерим бански или къси панталони в някоя добре осветена пробна, за да се подготвим за лятото, да добавим нещо ново към гардероба или просто да подобрим настроението си. И тогава забелязваме него – целулита! Доброто ни настроение мигом се изпарява, а картинката, в която си се представяме на шезлонг с коктейл в ръка, леко помръква. Нашето „плажно тяло“ не е съвсем готово за плаж.

Вие решавате дали е проблем

Целулитът е толкова разпространен, че за него се говори целогодишно, не само през топлия сезон. Той е честа тема на множество статии, телевизионни предавания и дори вицове. През последните години в рамките на философията за положително отношение към тялото (body positivity) целулитът определено се сбогува с демоничния си имидж и се превърна в нещо, от което не е задължително да се срамуваме. Редица холивудски звезди и други знаменитости започнаха спокойно да публикуват свои снимки с несъвършени бедра.

Така наречената портокалова кожа според статистиката се появява при 80 до 90% от жените. Ако сте част от този процент, имате няколко възможни варианта: да не носите късо, да не ви пука от целулита или да вземете подходящи мерки, за да го намалите и предотвратите.

Какво е целулитът

Целулитът не е изцяло кожен проблем – той възниква поради различни фактори: генетични, хормонални, начин на живот и хранене, вредни навици. Представлява допълнително образувана подкожна мастна тъкан, която „се бори“ със съединителната тъкан, изпъква и променя най-горния кожен слой, като формира неприятни подутини и неравности по него.

Независимо че целулитът е толкова масов, за него се разпространяват редица неверни твърдения.

Целулит = мит

  • Мит: Само хората с наднормено тегло имат целулит.

Всъщност целулитът се появява и при слаби хора, просто при хората с наднормено тегло е по-видим.

  • Мит: Мъжете нямат целулит.

Процентът при жените действително е доста по-висок (90 при жените към 10 при мъжете), но силният пол също страда от целулит освен по бедрата, и по корема и горната част на ръцете.

  • Мит: Целулитът изчезва с подходяща диета.

При рязко отслабване състоянието на целулита може дори да се влоши. Диетата не го премахва, тъй като той се образува в съединителната тъкан.

  • Мит: Спортът гарантира липсата на целулит.

Спортът със сигурност ще подобри общата ви физическа форма, но няма да премахне целулита или да предотврати появата му. Доста активно спортуващи хора имат целулит.

  • Мит: Има ефективни кремове срещу целулит.

Кремовете могат да изгладят и хидратират кожата ви, но не могат да проникнат в пластовете под нея и да се справят с гънките и бучките.

  • Мит: Целулитът е завинаги.

За щастие, това не е така. Портокаловата кожа може да бъде успешно третирана и гладките бедра не са невъзможна, а съвсем реалистична цел.

Развенчаването на митовете по отношение на целулита е важно, за да може към него да се подходи адекватно и ефективно. В Amber Beauty Club се доверяваме на изпитани методи и терапии за стопяване на подкожните мазнини и изравняване на кожата.\

Антицелулитен масаж и мадеротерапия

Масажите действат доказано благотворно на кожата, мускулите и тонуса. Класическият антицелулитен масаж се извършва от опитен специалист чрез различни масажни техники, вендузи и други инструменти, с които се цели разбиване на мастните депа и подобряване на лимфния дренаж.

Мадеротерапията от своя страна е специфичен вид терапия, при която се използва дървен уред, подобен на релефна точилка. Този масаж подобрява кръвообращението, оформя мускулите, изглажда кожата и стимулира лимфната система. Той механично намалява мастните натрупвания, като по този начин подпомага и детокса на тялото и елиминирането на излишните токсини.

Стопяване на мазнини и стягане на кожата с Accent Prime

Апаратните процедури надграждат ръчния масаж и увеличават търсения ефект. Иновативната платформа Accent Prime, с която работим в Amber Beauty Club, третира целулита с двойно действие: комбинира механичен масаж и радиочестотна енергия, която прониква в дълбочина и намалява обема на мастните клетки. Специалният апликатор UniBody работи чрез загряване на дълбокия слой на дермата. В резултат метаболизмът на мастната тъкан се засилва, а текстурата на кожата видимо се подобрява. Апаратът се използва и за стягане на контура и намаляване на обиколки в зони, където това е необходимо. По време на процедурата се усеща леко загряване, а след нея е възможно краткотрайно зачервяване на третираната област. Обикновено са необходими 4 до 6 процедури за оптимален ефект.

VelaShape III в борбата с мастните клетки

Тази апаратна процедура действа на базата на вакуумното засмукване в комбинация с инфрачервена светлина. Докато вакуумът подобрява лимфодренажа, инфрачервената светлина и радиочестотата загряват мастните клетки, разбиват ги или намаляват обема им, а в същото време стимулират образуването на нов колаген за стягане на кожата. Най-добър резултат се постига с 3 до 6 процедури, след които обиколките са значително намалели, а третираните зони са видимо по-гладки и стегнати.

Антицелулитни мезотерапии

Мезотерапиите са едни от най-използваните в естетичната дерматология инжекционни процедури, които освен за подхранване на кожата, работят и срещу целулит. Те са малко по-хитър начин да се атакува проблема, защото, подобно на троянски кон, вкарват в мастната клетка ензими, които променят нейната метаболитна активност и не позволяват натрупването на нови мастни депа. Такива са липазата и колагеназата. Те присъстват естествено в човешкото тяло и поради това употребата им в дерматологията не причинява странични ефекти. Чрез мезотерапията ензимите се инжектират директно в таргетираните зони и значително подобряват състоянието на кожата. В случаи на твърд целулит двата вида ензими могат да се използват в комбинация.

Лятото тепърва предстои, а целулитът не е непобедим. Както видяхте, съществуват редица методи за справяне с него. Кой обаче е подходящ за вашия конкретен случай, могат да определят само специалистите. В състезанието с целулита често само един играч не е достатъчен. За да имате здраво и поддържано тяло, е необходимо да прилагате комбиниран подход чрез начина ви на хранене, физическа активност, както и да се доверите на професионалистите в изготвянето на персонални планове за оформяне на фигурата ви. В Amber Beauty Club сме се погрижили и за хората, които имат забързано ежедневие и начин на живот. Не пропускайте да разгледате и комбинираните ни програми, които гарантират видимо и трайно намаляване на обиколките и стягане на отпусната кожа. За повече информация и запазване на час се свържете с нас още днес.