Младежко излъчване… Свеж вид… Самочувствие…
Всеки мечтае да изглежда безупречно и затова все повече хора обръщат по-голямо внимание на външния си вид. Ако преди козметичните процедури и подобрения бяха запазена марка на известните личности по света и у нас, днес те са напълно достъпни за всеки.

В тази статия ще Ви запознаем с дермалните филъри – един от най-разпространените и ефективни начини да върнете стрелките на биологичния си часовник назад.  Ще споделим с Вас десетте най-важни неща, които трябва да знаете за прoцедурите, зоните за третиране и веществата, които се съдържат във филърите.

На какво се дължи появата на бръчки?

Знаете ли, че признаците на стареене на кожата на лицето се дължат до голяма степен на загубата на обем? Това означава, че с годините тъканите изтъняват, а резултатът е образуване на линии и бръчки, които изглеждат като „бразди” около носа, устата и челото. Бузите, които са типичен белег за младост, бавно започват да изчезват.

Дермалните филъри могат да послужат за възвръщане на изгубения обем на лицето и тялото, с което да изгладят бръчките, да направят устните по-плътни и да възстановят тъканите.

1. Какво представляват дермалните филъри?

Поставянето на дермални филъри е неинвазивна процедура за естетични корекции. Филърите са гел подобни вещества, които се инжектират на различна дълбочина под повърхността на кожата и служат за изглаждане на бръчки и възвръщане обема на зоната, която третираме.

В зависимост от вида на дермалните филъри и зоната, ефектът може да остане видим с години. Те са напълно безопасни и се използват в цял свят повече от десетилетие.

2. Kакво съдържат?

Най-разпространените дермални филъри съдържат основно хиалуронова киселина (HA), която естествено се синтезира в клетките на кожата.

Хиалуроновата киселина, наричана още „еликсир на младостта“ привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло, което спомага за оптимална хидратация на кожата, многократно увеличава еластичността ѝ и забавя процесите на загуба на обем в следствие на стареене.

3. За кого са подходящи дермалните филъри?

Специалистите все още дебатират на каква възраст естественото производство на колаген и еластин започва да намалява, но се смята, че е около 25 годишна възраст. Дермалните филъри се използват при неоперативано моделиране на устни, скули, брадичка или други части на лицето, в които има асиметрия. Понякога, филърите се използват и за реконструкция вследствие на вирусни и други инфекции, които са причинили “изкривяване” (например след прекаран фациалис – пареза на лицевия нерв).

4. Кои са зоните за третиране?

Дермалните филъри се използват най-често в зоните, в които се наблюдава загубата на обем. На лицето това са: бузи, устни, брадичка, нос и лицев контур. В други зони на тялото като прасците и седалището, те могат да възвърнат както загубения обем, така и да оформят контурите. Дермалните филъри могат да бъдат приложени и върху няколко нетипични зони като чело, вежди, темпорална област, ушни миди, врат и деколте. Зоните на третиране се установяват с предварителен дерматологичен преглед в Amber Beauty Club.

5. Как да изберете правилния дермален филър?

Първата стъпка при избора на филъри е всъщност консултацията с дерматолог. След нея ще бъдете насочени кой продукт е най-подходящ за вашите нужди. Например, ако искате да оформите контура на тялото си и по-специално седалищните части, то един от най-подходящите филъри е HYACorp. Той е специално предназначен за възстановяване на обема и занижените нива на хиалуронова киселина. Ако искате да изгладите несъвършенствата в зоните на лицето, можете да се доверите на дермалните хиалуронови филъри на Juvederm и Teosyal RHA. С тях се постига оптимален дълготраен резултат. Имайте предвид обаче, че съществуват и други видове филъри, като например биостимулиращи или хибридни, които в някои случаи могат да бъдат по-подходящи за вас.

Това богато разнообразие от инжекционни продукти на пазара е чудесно, но може да доведе и до объркване. В Amber Beauty Club щe откриете едни от най-добрите специалисти  – доц. д-р Весела Райкова, д-р Самер Шокър и д-р Янита Михайлова, които ще Ви консултират и ще Ви препоръчат най-подходящия продукт спрямо зоната на третиране и индивидуалните Ви нужди.

6. Какво да очаквате по време на процедурата?

Много хора се притесняват от инжекционни продукти на  пазара, защото ги свързват с болка. Обезболяването с локален анестетик преди поставянето на дермални филъри гарантира на пациентите, че няма да изпитат силен дискомфорт, дори и да имат нисък праг на търпимост на болка.

7. Има ли странични ефекти?

Инжектирането на дермални филъри е минимално инвазивна естетична процедура. Когато се извършва от квалифицирани специалисти с качествени и утвърдени продукти, няма опасност от странични ефекти и риск от инфекция в зоната на инжектиране. В допълнение хиалуроновата киселина има ниска честота на алергични реакции, а ефектът от процедурата е видим почти веднага.

В редки случаи може да се появи синина, която отшумява в рамките на няколко дни и лесно може да се прикрие с грим, ако е в областта на лицето.

8. Каква е разликата между дермалните филъри и Ботокс?

Познат от десетилетия, “Ботокс” е най-разпространеното и често използвано название на ботулиновия токсин. Той парализира мускулите и по този начин възпрепятства тяхното съкращаване. Ботоксът може да помогне за минимизиране на появата на мимически линии и бръчки.

Дермалните филъри, от своя страна, съдържат в основата си хиалуронова киселина и други естествено открити в организма ни съставки, които придават плътност на зоните изтънели поради стареене. Те не “парализират” мускулите, а служат по-скоро за запълване на дадена зона.

9. Колко време трае ефектът от дермалните филъри?

Дермалните филъри са биоразградими. В зависимост от вида и мястото, на което са  инжектирани, се определя колко дълго време ще трае техният ефект. Резултатите обикновено са видими още в първите часове след процедурата, а  ефектът продължава да се наблюдава между 6 и 18 месеца след поставяне , а при някои филъри дори между 2 и 5 години.

Все пак, ако искате да задържите младежкия си вид, а бръчките и линиите да не се върнат, трябва да имате предвид, че ще са необходими няколко процедури на определен интервал от време – през няколко месеца или години. Затова следвайте точните препоръки на вашия дерматолог.

10. Каквo не трябва да се прави след процедура с дермални филъри?

След процедурата е желателно да избягвате излагане на силна топлина, като сауна, плаж или солариум. Ако сте направили процедурата на лицето си, избягвайте да спите по корем. Желателно е през първото денонощие да си починете и да не правите силови физически упражнения. Не приемайте алкохол. Ако имате други въпроси относно това, какво да правите и какво да не правите след процедурата, се консултирайте с вашия дерматолог.

Подчертайте контурите на лицето и тялото си с дермални филъри

В Amber Beauty Club предлагаме процедури с дермални филъри, които ще възстановят обема на лицето, изглаждайки фините бръчици и линии, и ще възвърнат тонуса на тялото, за да се чувствате подмладени и оптимално добре в кожата си.

Свържете се с нашите квалифицирани дерматолози, които ще Ви предложат различни решения, подходящи за Вашите индивидуални нужди.