Карбоновият PicoLift пилинг е неинвазивен, лазерно-асистиран метод, който бързо, безболезнено и ефективно повлиява различни видове кожни несъвършенства. Процедурата е ексклузивна за AMBER CLUB и се предлага за пръв път в България. Извършва се с най-новия ултрамодерен апарат Pico Clear на Alma Lasers – истински висш пилотаж в лазерните технологии, който е базиран на най-мощната пикосекундна технология. Иновативната процедура стимулира естествените регенеративни процеси, освежава тена, свива разширените пори, коригира повърхностните бръчици и значително подобрява вида на кожата. Подходяща е за всеки тип кожа и особено за мазна кожа с широки пори, склонна към поява на черни точки и акне, тъй като има антисептичен ефект, потиска развитието на бактериите P. acnes (бактериите, отговорни за появата на акне) и намалява броя на акнеичните лезии.

По време на процедурата на плътен слой върху лицето се нанася карбонов гел, който съдържа наночастици въглероден диоксид. Карбоновият гел помага лазерният лъч да проникне в дълбочина на кожата и да достигне до вътрешната повърхност на порите, което гарантира тяхното почистване и свиване. Следва третиране с революционния пикосекунден лазер Pico Clear – технология от най-висок клас, с най-кратка продължителност на импулса от 300 до 350 пикосекунди. Всяка зона от лицето се обработва с лазерната светлина, която се поглъща от карбоновите частици на повърхността на кожата и в порите. Процедурата е приложима при всеки фототип кожа, осигурява бързи, видими резултати с доказана безопасност и без възстановителен период.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

45 минути

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

30+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи:

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 1-3

Период на възстановяване

Кожата на лицето е зачервена няколко часа.

Често задавани въпроси:

Как протича процедурата?

След почистване на кожата се нанася специален карбонов гел, след което лицето се третира с лазерния лъч, който загрява и разрушава карбоновите частици. Постига се дълбоко преструктуриране на кожата и незабавно изглаждане.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

По време на процедурата се усеща леко затопляне, но няма никаква болка.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Непосредствено след пилинга лицето е зачервено, като тази странична реакция отшумява в рамките на няколко часа. В следващите дни се наблюдава леко излющване на повърхността на кожата. Употребата на слънцезащитен крем с висок SPF е задължителна.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим веднага след процедурата, а след провеждане на препоръчителния брой сесии се запазва в рамките на 3-6 месеца.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Препоръчват се 3 процедури през 3-4 седмици, извън летния сезон.

Кога не се прилага процедурата?

• Активно и тежко протичащо акне, което може да се влоши в хода на процедурата.
• Кожни инфекции.
• Наранявания и открити рани по кожата в третираната зона.
• Заболявания, свързани с повишена чувствителност към светлина.
• Бременност.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.