През изминалия уикенд дерматолозите на Amber Beauty Club участваха в мастър клас с д-р Ива Стоилова, международен трейнер за работа с лазери и последните нововъведения на лазерната терапия в естетичната медицина.

Трейнингът с тема „Комбинираните методи в грижата против стареенето на кожата“ протече в две части – за лице и тяло. Акцент в първата част беше комбинацията на различните режими и протоколи на лазерите Accent Prime, Harmony и Alma-Q.

Беше показан ефектът при миксиране на режимите Alma-Q Tite, Alma-Q Lift и Alma-Q Gentle Peel за ускоряване процеса на лифтиране и стягане, заедно с повърхностен пилинг за постигане на максимален резултат.

Друг интересен момент беше и демонстрацията на неоперативна блеферопластика с Accent Prime с Colibri, която в съчетание с PRP мезотерапия съкращава заздравителния процес и засилва ефекта. Във втората част беше разгледана комбинация Accent Prime и VelaShape III с включване на мезотерапия и лимфодренаж за изглаждане, стягане и премахване целулита в различни части на тялото. Водещ подход в комбинирането на апаратните процедури е, че когато се промени структурата на кожата в повърхностните слоеве, се ускоряват реструктуриращите процеси в дълбочина. Докато Accent Prime въздейства дълбочинно върху мастните депа и впоследствие към фиброзните тъкани, които обграждат липидните депа, то с VelaShape III се осъществява подобряване на кръвоснабдяването.

Изключително ефективен е холистичният подход в терапията – отношение на дерматолога към метаболизма на пациента, проследяване на хормоните, подобряване активността на цялото тяло чрез физически упражнения и спазване на хранителен режим.