С тази процедура могат да се коригират гърбицата на носа, асиметричната форма и острите ъгълчета, да се заличат малки деформации и белези след наранявания или оперативна интервенция, както и прецизно да се моделира връхчето му. Инжекционната терапия с дермални филъри осигурява отлични резултати без хирургична намеса. В зависимост от специфичните особености на носа и желаните от пациента корекции, дерматологът може да използва хиалуронови филъри с по-висока плътност или биостимулиращи филъри.

Важно е да се знае, че нехирургичната ринопластика не може да промени радикално формата на носа (в този случай може да помогне само оперативна ринопластика), но гарантира перфектно коригиране на малки деформации и прави носа естетически привлекателен.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

 • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

 • 1

Период на възстановяване

 • Резултатът е видим веднага. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток или повишена чувствителност, които изчезват бързо (в рамките на няколко часа до 2-3 дни).

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Дерматологът определя точките на инжектиране на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на лицето на пациента и желаните корекции. Самата процедура продължава около 20-30 минути. За осигуряване на комфорт, особено при пациенти с нисък праг на болка, се прилага локална анестезия.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Филърът се разпределя равномерно в зоната на инжектиране, а резултатът е видим веднага.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да се появи лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му е до естественото разграждане на филъра, което зависи от дълготрайността на самия дермален продукт и от скоростта на индивидуалния метаболизъм.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

Кога не се прилага процедурата?

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри.
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.
 • Бременност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.