Никога не е твърде рано или твърде късно да започнете с лазерните терапии за освежаване на кожата. Д-р Самер Шокър, дерматолог в Aber Beauty Club, обясни, че за всяка възраст след 20 г. има подходящ лазер в зависимост от конкретното състояние и проблем. Белезите от акне могат да бъдат третирани при тийнейджъри още преди 20, а с лечението на повърхностни бръчки и ранни увреждания от слънцето може да се започне между 25 и 30 години.

„Всички апаратни технологии за стимулиране на колагена и ремоделиране на кожата в по-млада възраст имат много по-силно действие. Ако започнете с по-леки лазерни процедури преди 30, след 40 белезите от стареене няма да са толкова видими и съответно много по-късно ще се наложи да използвате по-агресивни методи за подмладяване.“, категоричен е дерматологът д-р Самер Шокър.

Лазерите могат да разкрият най-здравия и сияен тен на кожата на всеки от вас, независимо мъж или жена, във всяка възраст и етап от живота ви.

Кожата в 20-те

Кожата е неразделна част от визията и никога не е рано да започнете да се грижите за нея правилно. За да увеличите удоволствието от това да се чувствате добре в нея, може да заложите на процедури за фотоподмладяване с DYE VL. Те ще ви помогнат да се справите с проблеми с тонуса и текстурата на кожата. Премахват пост-възпалителната хиперпигментация, която тийнейджърското акне оставя след себе си, намаляват появата на големи пори и дори редуцират зачервявания, свързани с кожни заболявания като розацея. Ако имате проблеми с акне, не трябва да им позволявате да влияят на самочувствието ви.  Лазерните процедури с Clear Skin в комбинация с правилната медикаментозна терапия, назначена от дерматолог, могат успешно и окончателно да го преборят.

Освен тези незабавни предимства, лазерните процедури в 20-те години ще укрепят дермалната структура и ще забавят процеса на стареене за по-дълъг период в бъдещето. Изграждането на добри навици за рутинна грижа за защита на кожата след лазерните процедури – като ежедневно нанасяне на слънцезащитен и хидратиращ крем, ще осигури красота и жизненост на лицето ви за години напред. Без да е нужно да променяте  ежедневието си, лазерното лечение на 20 може да ви помогне да постигнете завиден блясък, като едновременно положи добра основа за превенция срещу бръчки.

Кожата в 30-те

Кожата ви може да се промени драстично през 30-те, тъй като производството на колаген и еластин, както и клетъчният метаболизъм стават по-бавни. Много пациенти започват да забелязват последици от фотоувреждането – като петънца, линии и бръчици. А при други кожата започва да губи блясък. Термалното лазерно подмладяване с ClearSkin е отличен избор за активиране на производството на нов колаген и еластин. Ефектът от процедурата е редуцирани фини линии и блестящ тен. Няма да сгрешите, ако заложите на революционния лазер Alma-Q, който може нежно да ремоделира увредената от слънцето кожа не само на лицето, но и по шията и деколтето. На тази възраст само с няколко сесии на правилната лазерна процедура несъвършенствата могат да бъдат изгладени и да бъде възстановена жизнеността, която започва да намалява с годините. Резултатът е подмладен и освежен тонус, кожа с по-ярък и лъчист тен.2

Тази есен в Amber Beauty Club сме приготвили специални предложения с комплимент от нас за всички процедури лазерен лифтинг с Alma Q.

Научете повече

Кожата в 40-те

Производството на колаген и еластин намалява още по-драстично през 40-те години. Признаците на стареене могат да варират от фини линии, отпусната кожа и разширени пори, до по-сериозно увреждане от слънцето, мелазма или розацея. Стареенето оставя отпечатък не само върху лицето, но и върху шията, деколтето и ръцете. За щастие има лазерни терапии, насочени към различни състояния за справяне със симптомите на стареене в отделните части на тялото. Апаратните процедури през 40-те години могат да помогнат за стягане на отпуснатата кожа и ревитализация на контурите на лицето. На тази възраст радиочестотният лифтинг с Accent Prime може да се справи с изгубените обеми в по-дълбоките слоеве на кожата. Подходящи също са процедурите за заличaване на пигментации или за отстраняване на капиляри и/ или лечение на розацея с платформата Harmony XL PRO. И няма как да не споменем отново лазерното подмладяване с Alma-Q за събуждане на естествения потенциал на кожата, за да изглежда млада и гладка. Терапията може да бъде прилагана и в деликатните зони около очите и върху устните за увеличаване на плътността. Освен това премахва безболезнено петна и неравности, без да уврежда околните тъкани. Д-р Самер Шокър препоръчва Alma-Q и при вече поставени филъри без опасност да бъдат стопени, но със задължително проведена преди това консултация с дерматолог.

Независимо дали сте избрали по-дълбоко лечение или поредица от по-леки сесии, с подходяща слънцезащита и с добър режим на грижа за кожата, резултатите могат да се запазят и да се разгърнат години напред.

Кожата в 50-те

Навлизането в 50-те е идеално време да преоткриете младостта си с лазерни процедури. Много жени и мъже на тази възраст имат нужда от процедури за цялостно възстановяване на кожата, които да могат да осигурят повдигане и опъване без да е необходима хирургична намеса. Жените, преминаващи през менопаузата, могат да забележат повече пигментни неравности, които започват да се образуват по кожата. За пациенти около и след 50-годишна възраст дерматологът д-р Самер Шокър препоръчва по-агресивни апаратни процедури, които да се справят с различните кожни проблеми в дълбочина. Изключително ефективен метод в тази възраст е микроплазмената технология RF Pixel, която чрез отстраняване на увредената от времето тъкан може да възстанови сиянието на лицето. Посредством нагряване в дълбочина, процедурата  насърчава организма да рестартира производството на колаген, като мощно лифтира и прави цялостен ресърфейсинг на кожата. Успешно третира дълбоки бръчки, белези, петна и неравности. Прави се с анестезия с минимален възстановителен период.

Кожата в 60-те и след това

Истина е, че красивата кожа няма възраст. Самочувствието и усещането за красота трябва да бъде неразделна част от всеки етап от живота. Лазерните процедури в 60-те години са предназначени не само за подмладяване и стягане на кожата, но и за връщане на вярата във вашата лична красота. Лазерната енергия може да събуди автентичния тен на кожата ви, който да отразява истинския ви дух и отношение към живота. В тази възраст се преминава към по-агресивни и сериозни лазери (като CO2) за третиране на по-изразени дефекти по релефа на кожата.

Апаратните процедури в 60-те не само се справят със загубата на обем или да премахнат дълбоките бръчки, а могат да бъдат и чудесно допълнение към други терапии, които в комбинация да съживят и да подобрят качеството на кожата отвътре навън. Е, какво чакате? Погрижете са за кожата си. Заслужавате го!

Не пропускайте да видите и сезонните ни предложения за лазерни процедури с комплимент от нас.

Научете повече