Днес съществуват множество терапевтични решения за лечение на Аcne vulgaris. При особено тежки и упорити случаи обаче е необходим по-комплексен подход.

ClearSkin е първата технология, която съчетава неаблативен лазер с едновременно контактно охлаждане и уникален вакуум механизъм, и се прилага при всички форми на Аcne vulgaris. Революционната технология е част от Harmony XL Pro – най-усъвършенстваната мултифункционална платформа, разработена до момента от Alma Lasers. Процедурите са подходящи за всеки тип кожа, комфортни са за пациента и нямат странични ефекти. Постигат се дълготрайни резултати. Неаблативният Er: Glass (1540 nm) лазер прониква дълбоко в кожата причинявайки термална увреда на мастните жлези. По този начин унищожава P. аcnes (бактериите, отговорни за появата на акне) и намалява продукцията на себум, оставяйки епидермиса невредим. Интегрираният вакуум механизъм извлича акумулирания мастен секрет от порите, докато вграденото охлаждане предпазва кожата и позволява по-безопасно и ефективно лечение.

Терапията е подходяща за всички типове кожа, без странични ефекти и постига значително подобрение, което се запазва в дългосрочен план.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 4-6

Период на възстановяване

  • Няма

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

След почистване на кожата дерматологът третира акнето с апликатора ClearSkin на супермодерната платформа Harmony XL Pro. Процедурата е комфортна за пациента и няма странични ефекти.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Лазерният лъч прониква дълбоко в кожата, унищожава P. аcnes и намалява продукцията на себум, оставяйки епидермиса невредим.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Използването на слънцезащитен продукт с висок SPF е задължително.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим още след първата процедура.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Препоръчителният брой процедури е 4-6 с интервал 2 седмици.

Кога не се прилага процедурата?

  • Бременност.
  • Кърмене.
  • Кожни вирусни инфекции.
  • Злокачествени образувания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.