Август, кулминацията на летните приключения, е тук с обещания за време, прекарано извън забързания ритъм на града и ежедневните тревоги.

Докато се наслаждавате на дългите, мързеливи дни, няма по-добро време да се отдадете на малко грижи за себе си, да освободите пълния потенциал на кожата си и да засияете. Независимо дали плановете ви включват почивка на море, специално събитие или просто искате да излъчвате увереност през летните слънчеви дни, светът на естетичната медицина има нещо специално за вас.

Дерматологът доцент д-р Весела Райкова разкрива своите четири фаворита сред естетичните процедури, на които да се отдадете този август – от биоревитализираща мезотерапия и скин бустъри до антиейдж магията на ботокса и скулптуриращи тялото способности на липолизата.

Пригответе се да превърнете това лято в сензационно, като се чувствате удобно и комфортно в кожата си, без следи от несъвършенства!

Биоревитализираща мезотерапия за свеж и сияен тен

Стресът, активният начин на живот, излагането на слънце и замърсената околна среда спомагат за освобождаването на свободни радикали и токсини в организма. С времето, кожа, подложена на такива неблагоприятни условия, започва да губи своя здрав и жизнен вид.

Тук на помощ идва биоревитализиращата мезотерапия, която е верен помощник в битката срещу преждевременното „повяхване“ на кожата.

Мезотерапията е минимално инвазивна процедура, която включва инжектиране на персонализиран коктейл от витамини, аминокиселини, пептиди, антиоксиданти и други полезни вещества в кожата. Комплексът прониква в по-дълбоките слоеве на кожата чрез избран от дерматолога метод – микроигли, микроинжекции, дермални филъри, обогатена плазмена терапия и др.

„За желаните резултати са необходими няколко сесии; въпреки това, всяка процедура придава сияен блясък на кожата и я тонизира“ – споделя доц. д-р Райкова.

Скин бустъри за мигновена хидратация

Скин бустърите са популярни със своите свойства на хидратация, придаващи еластичност и блясък на кожата.

Доц. д-р Весела Райкова споделя, че „Колагенът е основен структурен протеин, който осигурява целостта и здравината на кожата. При продължително излагане на слънце настъпва увеличаване на ензимна активност, водеща до фрагментация на колагена, неговото разрушаване и формиране на бръчки.“

Процесът на образуване на нов колаген (наричан още неоколагенеза) ремоделира структурата на кожата в дълбочина чрез задържане на вода, подобряване междуклетъчното коопериране и метаболизма на фибробластите. Това спомага за минимизиране на линиите и смекчаване на бръчките. Скин бустърите са революционен комплекс от хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, който се комбинира с други аминокиселини, витамини и активни съставки, и е признат за биоремоделиращ в индустрията.

Няколко процедури с интервал от месец, придават сияен тен и хидратация, а също така се борят с процеса на фотостареене.

Ботокс срещу фини линии и прекомерно изпотяване

През лятото, когато слънцето грее ярко, често присвиваме очи, за да ги предпазим от интензивните му лъчи. Докато тази естествена реакция предпазва очите ни, тя също така допринася за появата и развитието на фини линии и бръчки, особено в деликатната околоочна зона. Ето затова, доц. д-р Райкова препоръчва добре познатият в естетичната медицина ботокс.

„Ботоксът е изключително бърз, безопасен, ефективен и достъпен начин за намаляване на фините линии и бръчки на лицето и постигане на по-младежки и сияен вид. Ботоксът не само че намалява съществуващите бръчки, а и предотвратява свиването на мускулите и води до намалено образуване на нови линии.“

Освен това, друго основно приложение на ботокса, изключително подходящо за горещите, летни дни е при прекомерно изпотяване или т.нар. хиперхидроза. Това е състояние, обуславящо се със свръхактивност на потните жлези. Макар че засяга много нисък процент от населението, може да бъде много неприятно и да се прояви в областта на подмишниците, дланите, ходилата и други части от тялото.

Липолиза за извайване на тяло без усилия

Постигането на мечтаното „плажно тяло“ може да бъде предизвикателен процес, който изисква месеци изморителни тренировки. Въпреки усилията за влизане във форма, някои проблемни зони като двойната брадичка, паласките и горната част на ръцете могат да бъдат упорити и трудни за повлияване чрез диета и физическа активност.

За щастие, липолизата, известна още като инжекции за разтваряне на мазнини, представлява нехирургична алтернатива за контуриране на тялото и локално намаляване на мастните натрупвания. Чрез използването на липолитични инжекции могат да се третират ефективно специфични области, които се нуждаят от допълнително внимание.

„След първата сесия, обработената зона се усеща по-мека, а в рамките на 2-4 седмици се забелязва видимо намаляване на мастните депа.“ – споделя от опита си доц. д-р Райкова.

Процедурата може да се комбинира и с апаратни методи като Accent Prime и Vela Shape III, които приложени в комбинация са изключителбо ефективни в борбата с обиколките. Въпреки това, приемът на достатъчно количество вода всеки ден и здравословният начин на живот са силно препоръчителни.

От подмладяваща мезотерапия и скин бустъри до ботокс и липолиза, тези най-желани и търсени процедури ще ви помогнат да излъчвате увереност и да се чувствате комфортно. Преди да се отправите към морските приключения, посетете Amber Beauty Club за индивидуална консултация с нашите дерматолози, които ще ви насочат към най-подходящата за вас и вашите нужди процедура. Запишете час още днес.