Една от често срещаните негативни реакции, които се проявяват в месеците след преболедуване от вируса, е интензивен косопад. Той се дължи на загубата на полезни вещества в организма, които поддържат силния растеж на косата. Когато те намалеят, е логично и косата да расте по-тънка и с по-слаби корени. За справяне с подобен тип косопад и превенция на задълбочаването му е необходимо третиране на скалпа с назначена терапия след консултация със специалист дерматолог. 

Темата за клиниката на косопада и потенциалните причини за появата му е подробно разгърната в отделна статия, която също може да намерите за полезна и  интересна. 

За съжаление се наблюдават и други неприятни последици след преболедуването. Те са свързани с цялостното изтощение на организма ни. За да го преодолеем, е важно в периода на възстановяване след Covid-19 да осигурим на тялото си много витамини и други полезни хранителни вещества. Тук на помощ могат да инфузионните коктейли на REVIV, които може да откриете в Amber Beauty Club. Предимството на този метод за подсилване на организма е, че той работи много бързо. При постъпване на комбинацията от концентрирани полезни вещества чрез инфузия, тялото ви ги усвоява мигновено. Разбира се, преди назначаване на манипулация или цялостна терапия от няколко последователни инфузии, винаги и задължително трябва да преминете през консултация със специалист.

Мезотерапия за скалп и как тя ни помага след Covid-19 

На първо място бихме искали да ви представим една от класиките в терапевтичната дерматология. Това е мезотерапията за скалп, която чрез многократно инжектиране на биологично активно вещество в дермата на кожата, подобрява нейната хидратация, възстановяване и еластичност. 

Този метод е доказан и изпитан във времето. Той подхранва локално кожата чрез вкарването в нея на полезни вещества, от които тя се нуждае, като: 

  • Витамини;
  • Минерали;
  • Колаген; 
  • Различни микроелементи; 
  • Хиалуронова киселина и други. 

Инжектирането става в зоната, която трябва да се третира. Предвид своето благотворно действие върху кожата и локалния ефект, който има, мезотерапията за скалп е подходяща за овладяване на косопад, появил се след преболедуването на опасния вирус. Добрата новина е, че дори да имате нисък праг на болка, инжектирането става по начин, който не причинява дискомфорт. Процедурата се назначава след консултация с дерматолог, който определя конкретната комбинация от полезните вещества и техния обем. Честота и броят на процедурите, които са необходими първоначално и в последствие за поддръжка, се определят индивидуално за всеки случай. 

Какво е PRP терапия за скалп и как ни помага след Covid-19?

PRP терапията има две полезни приложения, които са свързани с преодоляването на последствията от Covid-19. На първо място, трябва да споменем, че при тази терапия също има инжектиране, но на собствена кръвна плазма на пациенти или на готови мезотерапевтични продукти с олигопептиди. Това може да става отделно или комбинирано, в зависимост от вида назначено лечение. Този метод традиционно подхранва клетките и засилва тяхната сила. 

Комбинацията от PRP терапия за скалп с външно лечение (локална терапия с масла, спрейове и други продукти) е добър начин да овладеем косопада и да върнем здравата си косата. Подходящо лечение се назначава след консултация със специалист. 

PRP терапията има и допълнителен подхранващ ефект за организма, освен локалното засилване на клетките в третираната област. Една от нейните основни ползи е цялостно засилване на имунните сили на организма. Разбира се, правилното прилагане и решението за това се взема след консултация с професионалист, който да прецени дали това е подходящо за вас. 

Ако имате негативни последици след преболедуване на Covid-19 като косопад, не се колебайте да се свържете с нас, за да ви консултираме относно най-добрия метод за овладяването му и справянето с проблема.