Мезотерапията е съвременен и ефективен метод, който благодарение въвеждането на специфични мезококтейли в проблемните зони на тялото спомага за стимулиране на обменните процеси, намаляване на подкожните мастни депа и целулита, подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж, повишаване еластичността на кожата, редуциране на стриите и белезите. Прилаганите терапевтични мезококтейли съдържат не само липолитични съставки, но и ензими, витамини и микроелементи, а също и вещества, подобряващи лимфодренажа и стимулиращи синтеза на колаген и еластин. Разбира се, съответният коктейл се избира от естетичния дерматолог строго индивидуално, в зависимост третирания проблем. Инжекционното въвеждане на мезококтейлите се извършва по схема, а съставът им непрекъснато може да се променя. Предимствата на мезотерапията на тяло са следните:

 • Висока ефективност - първите резултати са видими след 2-3 процедури
 • Съставката в мезококтейлите не пречат на естествените процеси в организма.
 • Дълготраен резултат при съблюдаване на здравословен хранителен режим и добра двигателна активност.
 • Безопасност - съвременните мезококтейли са преминали през множество клинични изпитания и са напълно безопасни, а страничните ефекти са сведени до минимум.
 • Отсъствие на възстановителен период
 • Възможност за съчетаване на мезотерапията с други процедури за максимален ефект.
ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Тяло

Методи

 • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

 • 4 и повече, според проблема

Период на възстановяване

 • Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват в рамките на няколко часа до няколко дни.

Често задавани въпроси

Кога протича процедурата?

Не е необходима специална подготовка преди провеждане на процедурата. Достатъчно е кожата да бъде чиста. Зоните на третиране предварително се установяват при дерматологичния преглед. Обезболяването преди инжекционната процедура гарантира комфорта дори на пациенти с нисък праг на болка. По време на процедурата се инжектира точно прецизирано количество от подходящия мезотерапевтичен коктейл.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Чрез мезотерапията в кожата се доставят ценни вещества, които стимулират естествените процеси в нея. Процедурата спомага за редуциране на целулита и мастните депа, намалява видимостта на белези и стрии, видимо подобрява еластичността и стегнатостта на кожата.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да се появи лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Резултатът е видим след 2-3 процедури, а трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента. За максимален резултат е важно мезотерапията да бъде съчетана с балансиран хранителен режим и добра двигателна активност.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Броят процедури се определя според третирания проблем и може да варира от 3 до 10 терапии през интервал от 1 до 4 седмици. В зависимост от съответния проблем, който трябва да бъде решен, са необходими 1 или 2 курса от процедури годишно, като задължително трябва да има поддържаща терапия веднъж месечно или на 3 месеца.

Кога не се прилага процедурата?

 • Бременност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.