Мезотерапията е терапевтичен метод за бърза хидратация, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция на фините линии и бръчки. Представлява техника на въвеждане на биологично активно вещество в дермата чрез многократно инжектиране. Процедурата има локално и системно влияние върху микроциркулацията, лимфния поток, имунната система и предизвиква биологичен отговор на клетъчно ниво, нормализирайки процесите в клетките. Посредством инжектирането в кожата се въвеждат ценни съставки – витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или комбинации от активни вещества (мезотерапевтичен коктейл). Естетичната мезотерапия е подходяща за хидратация, подхранване и подмладяване на кожата, прилага се също за лечение на косопад и себорея, както и за третиране на целулит и стрии.

Допълнителна информация

През последните години търсенето на естетична мезотерапия е доста засилено от страна на пациентите и технически терапията се усъвършенства, става по-ефективна и по-лесно приложима. В зависимост от зоната на прилагане, в кожата се въвеждат мезотерапевтични коктейли, съдържащи различни активни съставки, които спомагат за решаване на проблема за дълъг период от време.

Методът е създаден от френският лекар д-р Мишел Пистор през 1952 г., който го използва за лечение на травматологични и ревматологични заболявания. По своята същност представлява серия от микроинжекции в кожата. Убожданията са на равна дълбочина от 1 до 10 мм в зависимост от целите на съответната терапия. Инжектирането се осъществява със специален мезопистолет директно в проблемната зона, който дава възможност да бъдат изпълнени всички мануални мезотерапевтични техники. По този начин изключително точно се прецизират дозата и дълбочината на въвеждане на активните съставки. Различните видове мезотерапевтични коктейли решават различни проблеми на кожата – стимулиране на клетъчната регенерация, подобряване на текстурата, стягане, изглаждане на фини линии, антицелулитен ефект, както и цялостна превенция на процеса на стареене.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Шия

Деколте

Ръце

Скалп

Цяло тяло

Методи

  • Инжекционна терапия

Период на възстановяване

  • Резултатът е видим до 6 часа от процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи леко зачервяване, оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват напълно до 5 дни след процедурата.

Кога не се прилага мезотерапия?

  • Бременност
  • Кърмене
  • Инфекциозни заболявания
  • Вирусни и бактериални кожни инфекции
  • Онкологични заболявания

Провеждане

Чрез мезотерапията в кожата се доставят ценни вещества, които стимулират естествените процеси в нея. Не е необходима специална подготовка преди провеждане на процедурата. Достатъчно е кожата да бъде чиста. Зоните на третиране предварително се установяват при дерматологичния преглед. Обезболяването преди инжекционната процедура гарантира комфорта дори на пациенти с нисък праг на болка. По време на процедурата се инжектира точно прецизирано количество активни съставки или мезотерапевтични коктейли.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.