Диамантеното микродермабразио е неинвазивна, безопасна, безболезнена и изключително ефикасна процедура за отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки, освежаване и премахване на първите белези на стареене. Микродермабразиото стимулира производството на колаген, изглажда, подмладява и обгръща кожата на лицето с великолепен диамантен блясък. С тази процедура се ексфолира най-горният епидермален слой клетки и ефикасно се заличават фини линии и бръчки, отстраняват се пигментни петна, белези от акне и други кожни несъвършенства. Процедурата е наричана още „пилинг в обедната почивка”, заради бързото й провеждане и отсъствието на възстановителен период. Тази терапия е подходяща за всеки тип кожа и гарантира свеж, сияен и равномерен тен.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

30 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 1 процедура месечно

Период на възстановяване

  • Резултатът е видим веднага.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Процедурата е безболезнена, ефикасна и приятна като усещане. Възможно е да се наблюдава съвсем леко зачервяване на кожата, което бързо изчезва.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Мъртвите клетки от повърхностния рогов слой на кожата се отстраняват с помощта на специален накрайник с диамантено покритие и вакуум.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Веднага след процедурата клиентите не бива да се излагат на слънце или солариум. Задължително е използването на слънцезащитни продукти с SPF 50.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим веднага след процедурата. Кожата е нежна, гладка и сияйна, с равномерен тен и подобрена текстура. Резултатът се запазва в рамките на 3-4 седмици.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Броят процедурите се определя строго индивидуално в зависимост от състоянието и несъвършенствата по кожата. Като интензивна терапия се препоръчва курс от 4 процедури през 10 дни, след което по 1 поддържаща процедура веднъж месечно.

Кога не се прилага процедурата?

  • Акне в активна фаза.
  • Активна херпесна инфекция в третираната зона.
  • Наранявания и възпаления в обработваната област.
  • Бременност.
  • След химичен или лазерен пилинг.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.