Златното сечение е не само математическо понятие, но и символ на съвършенството в природата, науката, изкуството. Прието е и като основен критерий за идеална красота и хармонично балансирани пропорции на човешкото лице. Именно този баланс на частите на лицето го прави изключително привлекателно. За съжаление природата не винаги е щедра и в немалко случаи се наблюдава диспропорция между различните анатомични лицеви зони, което е повод за притеснение, особено що се касае до нежния пол. Един от най-често срещаните проблеми, който тревожи дамите, е малката, плоска и несъразмерна брадичка, която нарушава хармонията на лицето.

Такъв тип брадичка може лесно да бъде коригирана и идеално моделирана с помощта на дермалните филъри от най-ново поколение – хиалуронови или биостимулиращи.

Важно е да се отбележи, че процесът на стареене засяга и долната част на лицето, което се изразява в повдигане на брадичката нагоре, хлътване на зоните встрани от нея и промяна в мандибуларната линия. Долната трета на лицето е много деликатна област и трябва да се третира правилно, за да се постигнат наистина впечатляващи резултати. С инжектиране на малко количество от иновативните хиалуронови или биостимулиращи филъри в точно определени участъци на брадичката се постига перфектно моделиране и лифтинг ефект, без утежняване на тъканите в тази област.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

 • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

 • 1

Период на възстановяване

 • Резултатът е видим веднага след процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват бързо (в рамките на няколко часа до 2-3 дни).

Често задавани въпроси

Кога протича процедурата?

Дерматологът определя точките на инжектиране на филъра в зоната на брадичката, като се съобразява с анатомичните особености на лицето на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути. За осигуряване на комфорт, особено при пациенти с нисък праг на болка, се прилага локална анестезия.

Какво се случва с кожата по време на процедурата?

Филърът се разпределя равномерно в зоната на инжектиране, а резултатът е видим веднага.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да се появи лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Кога настъпва ефектът и каква е неговата процедура?

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му е до естественото разграждане на филъра.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

Кога не се прилага процедурата?

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри.
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.
 • Бременност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.