С напредване на възрастта освен фините и по-дълбоки бръчки, се появява и загуба на мастна тъкан, което води до намаляване на обема и промяна в контурите на лицето. За съжаление с годините се стопява и костната тъкан, а това предизвиква хлътване на темпоралната област и на скулите, както и промяна на брадичката. Известно е, че младежкото лице има формата на обратен триъгълник, известна още като „триъгълник на младостта“. С годините този триъгълник се обръща, което води до загуба на естествената красота на лицето. Намаленият обем и неестетичното отпускане променят общата изразителност на лицето и му придават уморен и тъжен вид. Изключително важна е правилната оценка на състоянието на структурите на лицето и неговата деформация, за да се постигне прецизно естетично моделиране и коригиране на белезите на стареене. Преди години единственото решение беше оперативният лифтинг, но днес благодарение на висококачествените и абсолютно безопасни дермални филъри е възможно да се преоформи лицевият овал, да се попълнят дълбоките бръчки и назолабиалните гънки, да се придаде обем в зоните, където е необходимо, да се моделира брадичката, да се коригира линията на долната челюст и да се възстанови хармонията на лицето. Разбира се, цялостното ремоделиране на лицето не може да се извърши само с един дермален продукт, а с гама от подходящи хиалуронови и биостимулиращи филъри.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

 • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

 • 1

Период на възстановяване

 • Резултатът е видим веднага след процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват бързо (в рамките на няколко часа до 2-3 дни).

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Дерматологът определя точките на инжектиране на филъра, съобразявайки се с анатомичните особености на лицето на пациента, като процедурата започва от горната и средната част на лицето. При постигане на обем в тези зони и хармоничен баланс, се преминава към третиране на долната трета. Самата процедура продължава 30 минути. За осигуряване на комфорт, особено при пациенти с нисък праг на болка, се прилага локална анестезия.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Филърът се разпределя равномерно в съответните зони на инжектиране, а резултатът е видим веднага.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да се появи лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му е до естественото разграждане на филъра.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

Кога не се прилага процедурата?

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри.
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.
 • Бременност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.