Придаването на обем на устните с помощта на филъри е една от най-търсените от дамите естетична процедура. Когато са съобразени със специфичните анатомични особености и са в хармония с лицето, устните са красиви, сочни, естествени и подчертават очарователното женствено излъчване. Модата на големите „патешки“ устни отмина и днес се залага на интелигентното подчертаване на контура и възстановяването на естествения обем на устните, без да се нарушава индивидуалната им естетична форма.

Известно е, че с напредване на възрастта устните изтъняват, губят своя обем, а ъгълчетата им падат надолу, което придава тъжно и уморено изражение на лицето. Инжекционното въвеждане на точното количество хиалуронов филър възвръща загубения обем на устните, следствие от неумолимия ход на времето, подчертава контура и повдига ъгълчетата им, придавайки свежа младежка визия. Съвременните хиалуронови филъри са с изключително високо качество, хомогенни и с отличен вискозитет, което позволява равномерното им разпределяне в устните, както и достатъчно дълга продължителност на ефекта.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

 • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

 • 1

Период на възстановяване

 • Резултатът е видим веднага след процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват бързо (в рамките на няколко часа до 2-3 дни).

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Дерматологът определя точките на инжектиране на филъра в устните, като се съобразява със специфичните анатомични особености на лицето на пациента. Самата процедура продължава 30 минути. За осигуряване на комфорт, особено при пациенти с нисък праг на болка, се прилага локална анестезия.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Филърът се разпределя равномерно в зоната на инжектиране, а резултатът е видим веднага.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да се появи лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни). Важно е пациентите да спазват стриктно съветите на дерматолога. При придаване обем на устните, не се прави масаж веднага след манипулацията, а на следващия ден, за да се избегне появата на оток и синини. Препоръчително е пациентките да слагат студен компрес с температура 12-14°С на устните в деня на манипулацията, да не се подлагат на топли процедури, включително ползване на гореща вода, сауна и солариум.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му е до естественото разграждане на филъра.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

Кога не се прилага процедурата?

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри.
 • При активна херпесна инфекция
 • Бремнност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.