Стремежът към съвършенство е заложен в човешката природа и затова неестетичните белези от акне често пъти са причина за неудовлетвореност от външния вид и липса на самочувствие. Постакнеичните белези са често срещан проблем, за който много пациенти търсят ефикасно и надеждно решение. Най-често се наблюдават атрофични белези от акне и доста по-рядко – хипертрофични. Една от най-ефикасните процедури за премахване на белези от акне е с неаблативния Er: Glass (1540 nm) лазер с вградено охлаждане и вакуум, който е част от ултрамодерната платформа Harmony XL Pro на Alma Lasers. Er: Glass лазерът е базиран на теорията за фракционната фототермолиза и неаблативното действие (терапевтичният ефект не се постига чрез нарушаване целостта на кожата), което гарантира връщане на пациентите към нормалното ежедневие веднага след процедурата.

По време на третирането лазерният лъч прониква дълбоко в белега, причинява термална увреда и създаване на микроколони от коагулирана съединителна тъкан. Това предизвиква биологичен отговор, стимулира се производството на нов колаген и постепенно дезорганизираната съединителна тъкан се замества със здрава.
Терапията е подходяща за всички типове кожа, няма странични ефекти и постига цялостно премахване или значително подобрение във вида на белезите от акне, което се запазва в дългосрочен план.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 4-6

Период на възстановяване

  • Няма

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

След почистване на кожата дерматологът третира белезите от акне с апликатора ClearSkin на иновативната платформа Harmony XL Pro. Процедурата е комфортна за пациента и няма странични ефекти.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Лазерният лъч прониква дълбоко в белега, създава термална увреда, която предизвиква биологичен отговор и постепенно заместване на дезорганизираната съединителна тъкан с нова.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Използването на слънцезащитен продукт с висок SPF е задължително.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим още след първата процедура.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Препоръчителният брой процедури е 4-6 с интервал 2 седмици.

Кога не се прилага процедурата?

  • Бременност.
  • Кърмене.
  • Кожни вирусни инфекции.
  • Злокачествени образувания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.