Един от белезите на стареене е отпускането на кожата на клепачите, неестетичен проблем, който притеснява много от представителките на нежния пол. Днес оперативната блефаропластика успешно е изместена от авангардната терапия с уреда Plasma Jett – уникален метод за премахване на отпуснатата кожа, изглаждане на клепачите и отваряне на погледа. Иновативният уред Plasma Jett използва революционната плазмена технология за професионално третиране на кожата без оперативна намеса. Терапията е неинвазивна, отсъстват белези и хематоми, както и алергични реакции. Plasma Jett е втора генерация плазма устройство. Използва се за нехирургична горна и долна блефаропластика, изглаждане на бръчки „пачи крак“, отстраняване на малки кожни образувания (брадавици, фиброми, ангиоми и др.), ксантелазми, неравности по кожата, белези от акне. Не засяга кръвоносни съдове и подлежащи тъкани на кожата. Има много добър резултат по отношение на лечение на различни дерматологични заболявания, регенерация на кожата, повишаване нa еластичността, трансдермална абсорбция на активни вещества, стерилизация. Процедурата е сигурно, безопасно и безболезнено решение за всички типове кожа. Отличава се с висока прецизност, гарантира видими и бързи резултати, както и дълготраен ефект.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

30 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

30+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

 • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

 • 1-3

Период на възстановяване

 • След процедурата върху кожата на третираната зона се появяват миниатюрни крусти (корички), които отпадат до 10 дни. През първите няколко дни се наблюдава оток и пациентите изпитват известен дискомфорт.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Plasma Jett е генератор на плазма, който създава контролиран плазмен микролъч благодарение на йонизацията на газовете. Плазмата се генерира между върха на устройството и кожата на пациента благодарение на малка извивка и създава контролирани изпарения на епидермиса, което води до стягане на кожата в областта на въздействие и лифтинг ефект. Температурата в третираната зона се покачва, което предизвиква локална аблация на повърхността на епидермиса. Устройството работи локално – без нежелано въздействие върху околните тъкани. Самата процедура продължава 60 минути.

Какво се случва с кожата по време на процедурата?

При третиране на клепачите се получава сублимация (директно преминаване на веществото от твърдо в газообразно състояние) на повърхностния слой на кожата. Процедурата има значително биоревитализиращо действие върху обработваната зона и околните тъкани, тъй като стимулира синтеза на нов колаген и еластин. Резултатът е изцяло подмладена, стегната, свежа и лифтирана кожа.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

След процедурата върху кожата на третираната зона се появяват миниатюрни крусти (корички), които отпадат до 10 дни. През първите няколко дни се наблюдава оток и пациентите изпитват известен дискомфорт. Необходимо е да се прилага локално лечение с антибиотичен крем за около една седмица след терапията. Трябва да се избягва излагане на слънце и в солариум за 7-8 седмици. Слънцезащитният крем с SPF 50 е задължителен в следващите 90 дни.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефект се забелязва една седмица след терапията, като крайният резултат е видим след 6 до 8 седмици.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

В зависимост от степента на отпускане и обема на излишната кожа могат да се извършат 1-3 процедури с интервал от 30 дни, като постигнатият краен резултат се запазва до 2 години.

Кога не се прилага процедурата?

 • Наличие на метални импланти и близо третираната зона.
 • Бременност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.
 • Сърдечносъдови заболявания и наличие на пейсмейкър.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.