Времето следва своя ход, оставяйки неестетични отпечатъци по кожата на лицето. Най-уязвима е деликатната зона на околоочния контур, в която се появяват първите признаци на стареене. Под въздействието на редица вредни външни и вътрешни фактори, както и с напредване на годините, кожата се дехидратира, еластичността й започва да намалява, появяват се и тъмни кръгове под очите. С помощта на подходящи естетични процедури околоочният контур може да бъде оформен, бръчиците да се изгладят, да се ревитализира деликатната зона на очите и да придаде свеж младежки поглед.

Отлични резултати осигурява биоревитализиращата мезотерапия с филър ефект, при която се използва специален коктейл от хиалуронова киселина, колаген, витамини, аминокиселини и други ценни активни съставки. Мезотерапията ефикасно изглажда фините бръчици и възвръща жизнеността на тази деликатна зона. За релаксация на леки и умерени мимически линии е подходящо поставяне на мускулен релаксант, но за изглаждане на дълбоки бръчки и коригиране на слъзната бразда е необходимо въвеждане на дермален филър, специално разработен за околоочната зона. Истинска иновация е филърът Redensity ІІ на швейцарската компания Teoxane, специално разработен за деликатната зона на околоочния контур, който гарантира естествен резултат, без оток или други нежелани странични реакции. Продуктът е безопасен и осигурява дълготраен ефект. Ексклузивната му формула включва естествено присъстващи в кожата компоненти, които действат синергично за уплътняване на дермата и осигуряват антиоксидантна защита.

Утвърденият естетичен специалист обръща внимание и на най-дребните детайли и винаги съчетава няколко естетични процедури, за да моделира безупречно околоочния контур и да възвърне естествената му красота и свежо младежко излъчване.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

 • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

 • 1

Период на възстановяване

 • Резултатът е видим веднага след процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват бързо (в рамките на няколко часа до 2-3 дни).

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Дерматологът определя точките на инжектиране на филъра в зоната на околоочния контур, като се съобразява с анатомичните особености на лицето на пациента. Самата процедура продължава 30 минути. За осигуряване на комфорт, особено при пациенти с нисък праг на болка, се прилага локална анестезия.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Филърът се разпределя равномерно в зоната на инжектиране, а резултатът е видим веднага.

Како трябва да знаем за периода на възстановяване?

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да се появи лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му е до естественото разграждане на филъра.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

Кога не се прилага процедурата?

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри.
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.
 • Бременност и кърмене.
 • Инфекциозни заболявания.
 • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
 • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

 • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.