Преди процедурата задължително всяка кожна лезия се изследва чрез съвременния метод дерматоскопия, за да се установи какъв е видът на образуванието. Доброкачествените кожни образувания, като папиломи, милиуми, брадавици, ксантелазми и други се отстраняват с помощта на лазер от най-ново поколение. Процедурата се извършва с локална анестезия, кожната лезия се премахва изцяло, без да остават белези.

Допълнителна информация

Почти всеки човек се сблъсква с появата на кожни образувания в някакъв етап от живота си. Много често тези лезии са с цвета на кожата. Липсата на навременна консултация и неправилна информация са най-честите причини за разраняване, разрастване или разпространение на образуванието. Всяка кожна лезия се изследва и при подозрение, че е злокачествена, задължително трябва да бъде отстранена чрез хирургична ексцизия. Доброкачествените образувания най-често са резултат от вирусна инфекция или отслабен имунитет и се премахват неоперативно. Преди години, обикновено за отстраняване на брадавици, се използваха методите криотерапия и електрокоагулация. Тези процедури вече са в миналото, защото изискват повторения, болезнени са и крият риск от поява на белези. Най-съвременният метод, чрез който се премахват трайно доброкачествените кожни образувания е лазерното отстраняване.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

20 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

Лечение на деца на възраст под 18 години се извършва само със съгласието на родител.

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице
Тяло

Методи

  • Апаратни процедури

Период на възстановяване

  • След процедурата върху кожата на третираната зона се появяват миниатюрни крусти (корички), които отпадат до 10 дни.

Противопоказания

  • Бременност и кърмене
  • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
  • Прием на медикаменти, предизвикващи фоточувствителнос на кожата.
  • Татуировка в третираната зона.
  • Наличие на метални импланти близо до третираната зона.
  • Онкологични заболявания.

Провеждане

Plasma BT е генератор на плазма, който създава контролиран плазмен микролъч благодарение на йонизацията на газовете. Плазмата се генерира между върха на устройството и кожата на пациента благодарение на малка извивка и създава контролирани изпарения на епидермиса. Температурата в третираната зона се покачва, което предизвиква локална аблация на повърхността на кожата. Устройството работи локално – без нежелано въздействие върху околните тъкани. При третиране на образуванието се получава сублимация (директно преминаване на веществото от твърдо в газообразно състояние) на повърхностния слой на кожата.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.