Morpheus8 е иновативен неоперативен метод, който регенерира кожата на клетъчно ниво и цялостно я подмладява. Процедурата комбинира по уникален начин действието на радиочестотната енергия с микроиглена терапия (микронидлинг), за да стимулира синтеза на нови колагенови и еластинови влакна. Радикално уплътнява и придава обем на кожата, изпъва я и я стяга, заличава бръчки и белези, премахва хипо- и хиперпигментации и други кожни несъвършенства по лицето и тялото. Технологията е подходяща за всеки фототип кожа, дори за хора с много тъмен тен.

 

Най-популярните целеви зона на Morpheus8 са линията на челюстта и субментална област на шията (зоната под брадичката). Може да се използва за дермално ремоделиране на по-големи зони – за стягане на отпусната кожа по вътрешната и външната страна на бедрата, над коленете, ръцете, гърба и корема. Както и за намаляване на появата на акне и белези от акне, стрии, разширени пори и бръчки.

Платформата  работи с няколко различни накрайника с определен брой златни микроигли, които проникват на специфична дълбочина в кожата в зависимост от проблема и третираната зона. Микроскопичните игли създават микроканалчета по повърхността на кожата, без да я увреждат. Целево се предизвиква контролиран лечебен процес на заздравяване. Едновременно с това радиочестотната енергия прониква чрез иглите през микроотворите до по-дълбоките слоеве на кожата и ги загрява. Импулсира се силна регенерация на клетките и стихийно производство на колаген и еластин. Дълбокотъканната стимулация стяга и ремоделира кожата, възстановява по-дълбоки кожни дефекти като стрии, белези от акне и бръчки. Тенът се избистря и засиява, контурът се подчертава и омекотява. Morpheus8 цялостно и безпрецедентно оформя и стяга лицето и тялото.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

60 минути

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Околоочен контур

Шия

Деколте

Тяло

Методи

Апаратна процедура

Необходим брой процедури

За най-добри резултати в зависимост от проблема, който се третира и параметрите, които се използват, са необходими между 1 и 3 процедури през 4-6 седмици.

Период на възстановяване

Възстановителният период е минимален. След процедурата е възможно леко зачервяване в третираната зона.

Често задавани въпроси

Зоната, която ще се обработва, се обезболява с локален анестатик. Накрайникът на апарата се притиска към кожата, златните микроигли образуват мини перфорации по кожата и излъчват радиочестотни импулси. Усеща се загравяне. Топлината от тези вълни прониква дълбоко в дермата и я стяга.

Иглите на апарата проникват на повече от 1 до 4 мм в дълбочина в дермата на лицето, а когато се третират зони по тялото до 14 мм. Това позволява да се ремоделира подкожието и мастната тъкан. 

След процедурата е препоръчително третираната зона да се пази в продължение на поне 12 часа, без да се докосва и да се нанася грим или козметика. Пациентът получава конкретни инструкции за грижа за кожата, които да бъдат прилагани в следващите няколко дни.

Резултатите са изключително естествени, а положителната промяна на кожата е видима 15 дни след процедурата. Ефектът е дълготраен  продължава да се разгръща няколко месеца след курса. Дерматолозите препоръчват 1 поддържаща процедура годишно.

С Morpheus8 могат да бъдат третирани цяло лице, шия и деколте, включително околоочен контур и зоната около устните. Най-желаните зони са долна челюст, шия, деколте и корем. Частите на лицето и тялото, по които има бръчки, неравен тен или белези от акне, също се третират успешно. Целулитът и стриите са проблем, който процедурата повлиява ефективно.

Тъй като няма възстановителен период, процедурите могат да се правят целогодишно.

  • Прием на ретиноиди, някои антибиотици и хормонални препарати.
  • След дермабразио и химични пилинги.
  • Наранявания и открити рани по кожата в третираната зона.
  • Кожни инфекции.
  • Бременност.
  • Злокачествени образувания.