Грижата за кожата не е лимитирана единствено до лицето ви. Зоните на шията и деколтето също показват видими признаци на стареене, причинени от увреждане от слънцето, фактори на околната среда и нездравословен начин на живот.

Стареещият контур на шията и отпуснатата кожа оглавяват списъка с оплаквания, споделяни с експертите дерматолози. Но в днешно време, стягането и подмладяването в тази област са възможни и лесно достъпни с точната диагностика и предписване на подходящ набор от доказани, предназначени за тези проблеми продукти и процедури.

В тази статия сме подготвили няколко съвета за тези от вас, които искат да подобрят външния вид на деколтето и шията си. Ще разгледаме някои от най-ефективните процедури, които нашите дерматолози препоръчват.

Биостимулиращи филъри

За разлика от хиалуроновите филъри, биостимулиращите филъри активират естествения синтез на по-големи количества натурален колаген в тялото. Освен че успешно запълват бръчките, редуцирайки забележимите следи на стареене, те осигурят и дълготраен резултат благодарение на свойсвата си да обновяват кожата. Новообразуваният естествен колаген има ключова роля, тъй като отговаря за здравината и еластичността на кожата. Именно той помага за стягане и изглаждане и от там за справяне с проблемите в областта на шията

Д-р Самер Шокър препоръчва биостимулиращите филъри Radiesse, като иновативна и модерна технология, която е много подходяща за деколтето. Процедурата е напълно безопасна, сигурна и осигурява дълготрайни резултати. Добре е да се комбинира с поддържаща домашна грижа.

“Биостимулиращите филъри са чудесни колагенови стимулатори, които могат да витализират кожата, да лифтират, стягат и подмладяват. Филърът е създаден с незаменим воден гел-носител под формата на карбоксиметил целулоза и активната съставка поликапролактон, която промотира синтеза на нов колаген. Резултатите при пациентите са видими още след процедурата” – Д-р Самер Шокър.

Микроиглената радиочестота с Morpheus8

Доц. д-р Весела Райкова, друг доказан дерматолог от екипа на Amber Beauty Club, препоръчва процедурите с микроиглена радиочестота специално за подмладяване на шия и деколте, и по-конкретно неоперативния метод Morpheus8.

„Процедурата с Morpheus8 използва радиочестота за стягане на кожата. Работи най-добре при пациенти с леко отпускане и има превантивен ефект срещу бъдещо влошаване на състоянието. Това лечение представлява доставяне на импулси от енергия и топлина в по-дълбоките слоеве на кожата, което води до производство на по-голямо количество колаген. Препоръчвам тази процедура да се прави веднъж годишно за хора в средата на 30-те си години.” – Д-р Весела Райкова.

Morpheus 8 е ефективна комбинация между радиочестотна енергия и микронидлинг или микроиглена терапия. Тя изцяло уплътнява кожата и придава допълнителен обем. Като резултат, кожата изглежда стегната, гладка и без бръчки, стрии и белези. Освен това методът успешно отстранява хипо- и хиперпигментация, както и други несъвършенства по лицето и тялота.

Лазерен лифтинг

Това е още един от методите, препоръчани от на нашите дерматолози. В Amber Beauty Club предлагаме лазерен лифтинг на шия и деколте с апарат Alma-Q, който се отличава с редица предимства. Тази изключително щадяща процедура е сред най-революционните на пазара. Методът цели да събуди натуралната красота на здравата кожа, която е гладка, еластична и с младежки вид.

Процедурата представлява насочване на концентрирани снопове лазерна енергия към средните и дълбоки слоеве на дермата. Те проникват в нея и стимулират производството на колаген и еластин. Лазерният лифтинг има мощен обновяващ и ремоделиращ ефект върху тъканите. Едно от предимствата на тази терапия е, че е напълно безболезнена и не изисква време за възстановяване. Процедурата е подходяща както за превенция на по-млади кожи, така и за зряла кожа.

Лифтинг с мезоконци

Лифтингът с мезоконци, известен още като „тредлифтинг“, е друга естетична процедура, която може да възвърне младия вид на кожата в зоните на шията и деколтето. Методът уплътнява, укрепва и повдига отпуснатите тъкани, използвайки резорбируеми лифтинг конци. Конците са създадени на основата на поли-L-млечна киселина, която активира синтеза на нов колаген в тялото. Те се инжектират в третираната зона с помощта на игла-водач. Мезоконецът се имплантира подкожно, като нишката се резорбира в период от 180 до 240 дни. Биоревитализацията на зоната продължава дори след този период.

Мезоконците са сред най-иновативните решения за подобряване на външния вид на шията и деколтето. Процедурата с тях помага за засиленото производство на колаген, активира успешно редица възстановителни процеси в кожата и стимулира микроциркулацията. Тредлифтингът често се комбинира с други естетични методи като мезотерапия, филъри и биоревитализация.

Meзотерапия

Не на последно място, една от процедурите, които д-р Янита Михайлова препоръчва за постигане на по-гладка, млада и стегната кожа в зоната на шията и деколтето, е мезотерапията.

Тя е чудесен избор, ако търсите здравословен, сияен вид на кожата си и държите да използвате ефективни средства на растителна основа, за да я подхранвате отвътре навън. Д-р Янита Михайлова споделя за мезотерапията “Това е безболезнено инжектиране на безценни витамини, минерали, аминокиселини и други ключови съставки директно в кожата на шията ви. То се отличава с експресно усвояване на полезните вещества от организма и допринася за бързото регенериране на кожата”.

За да заздрави и обнови кожата, един типичен мезотерапевтичен коктейл включва множество активни съставки. Сред основните предимства на процедурата е използването на комбинация от витамини и други хранителни вещества.

Мезотерапията поддържа кожата хидратирана, което помага тя да изглежда плътна, стегната и здрава. Методът е минимално инвазивен, подходящ за поддържащо, регулярно приложение и перфектно допълнение към вашата ежедневна, домашна грижа против стареене.

Погрижете се за шията и деколтето си в Amber Beauty Club

Шията и деколтето са сред най-чувствителните зони, когато става въпрос за поява на признаци на стареене. Нашите опитни и квалифицирани дерматолози могат да предложат богата палитра от решения, които да ви помогнат да ги поддържате правилно и да се справяте с всички несъвършенства, които не харесвате. Свържете се с нас и нека обсъдим как можем да помогнем.