Плазмолифтингът е нов метод в естетиката за постигане на видимо и трайно подмладяване и оздравяване на кожата. В основата на метода PRP (Platelet Rich Plasma) терапията с богата на тромбоцити автоложна плазма, която се получава след специфично обработване на кръвта. Тромбоцитите са естествена съставка на човешката кръв, богати са на растежни фактори и активно участват в процесите на клетъчна регенерация. За терапията се използва минимално количество от собствената кръв на пациента – около 10 мл. Чрез центрофугиране тромбоцитите се отделят от течната съставка и получената плазма се инжектира в повърхностните слоеве на кожата. Плазмолифтингът е метод, който води до изграждане на нова, здрава и плътна тъкан. Клетките на кожата нормализират метаболизма и функциите си. Тенът е свеж и равен, значително се редуцира пигментацията, нормализира се и мастната секреция.

Допълнителна информация

Освен растежни фактори, кръвната плазма съдържа протеини, хормони, витамини, микро- и макроелементи в биодостъпно състояние. В основата на плазмолифтинга е патентована технология за обработка на кръв, позволяваща с помощта на биотехнологично оборудване да се отдели от кръвта на пациента „еликсир на здравето и младостта“, състоящ се от тромбоцити, протеини, хормони и витамини. Технологията е универсална и ефективна както при монотерапия, така и при комплексно лечение.

Плазмолифтингът е съвременна процедура с отлични резултати при наличие на бръчки, отпускане, дехидратиране и загуба на еластичност на кожата. С помощта на PRP терапията се постига стимулиране синтеза на нов колаген, тъканна регенерация, хидратация, възстановяване на еластичността и стягане на кожата, изглаждане на фините линии и бръчки, както и изравняване на тена.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

До 30 мин. за всяка процедура.
За оптимален ефект са препоръчителни минимум 3 процедури през 1 месец.
За поддържане на резултата са необходими до 2 процедури годишно.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице
Околоочен контур
Шия
Деколте
Ръце

Методи

  • Клинични изследвания
  • Инжекционна терапия

Период на възстановяване

  • До 3 дни след процедурата. Възможно е третираната зона да се усеща по-топла, което е следствие от извършената биостимулация. Видим резултат се наблюдава до 14 дни след първата процедура.

Противопоказания

  • Бременност
  • Кърмене
  • Кръвни заболявания
  • Инфекциозни заболявания
  • Онкологични заболявания

Провеждане

Препоръчително е няколко дни преди процедурата да се избягва директното излагане на слънце, да се прочисти тялото от токсини, да не се приема алкохол и да не се консумират мазни храни. По време на третирането кожата трябва да е чиста. Самата процедура протича на няколко етапа. Първоначално дерматологът взема кръв от вената на пациента в специална епруветка. Следва центрофугиране, при което се отделя тромбоцитна автоложна плазма. Предварително подготвената плазма се изтегля и поетапно се инжектира в третирания участък. Поне 24 часа след процедурата е противопоказано измиването на кожата, за да се избегне риск от инфекция.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.