С напредване на възрастта тeнът и текстурата на кожата се променят. Започват да се появяват фини линии, бръчки, пигментни петна, видими капиляри, ангиоми и други несъвършенства, а текстурата й става неравномерна. Процедурите с авангардната платформа Harmony XL Pro на Alma Lasers са базирани на светлинни и лазерни технологии, с които се постига изравняване на тена, подобряване на цялостния вид и възстановяване еластичността на кожата.

Благодарение на ултрамодерните технологии се редуцират повърхностните пигментации и съдовите лезии, гарантира се и отлична превенция срещу процесите на стареене. Използването на комбинация от технологии Dye-VL 500-600 nm и LP 1064 nm Nd: YAG с вградено охлаждане осигурява по-ефективно третиране на широк спектър от васкуларни и пигментни лезии с различен размер и дълбочина. Меланинът и хемоглобинът са чувствителни към лазерни лъчи с дължина на вълната 500-600 nm и попадайки в тях, те ги разрушават. Лазерната процедура таргетира меланина в по-тъмните области, изсветлявайки всички пигментирани слоеве и оставя кожата свежа и с равномерен сияен тен. Терапията ефикасно третира и васкуларни лезии, като съдови звезди, видими капиляри, Port-Wine Stains (винени петна) и др.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Тяло

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 1-3

Период на възстанояване

  • Задължителна употреба на слънцезащитен продукт с SPF 50

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

След почистване на кожата дерматологът третира пигментацията или васкуларната лезия със специален апликатор на ултрамодерната платформа Harmony XL Pro. Процедурата протича при минимален дискомфорт за пациента, като не е необходимо обезболяване.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Меланинът и хемоглобинът са чувствителни към лазерни лъчи с дължина на вълната 500-600 nm и попадайки в тях, те ги разрушават, като по този начин се изсветляват пигментните петна, а разширените капиляри се редуцират.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Преди и след процедурата кожата не бива да се излага на слънце или в солариум. Използването на слънцезащитен продукт с висок SPF е задължително.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим още след първата процедура.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

За оптимален ефект се препоръчват от 1-3 процедури през едномесечен интервал.

Кога не се прилага процедурата?

  • Бременност.
  • Кърмене.
  • Вирусни и бактериални инфекции.
  • Злокачествени образувания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.