По-студените дни вече са факт. Слънцето се подава тук-там зад облаците, за да ни зарадва със своите топли лъчи, но ние знаем, че лятото вече е само мираж. Поне до следващата година. И докато си спомняме с въздишка за топлите вечери край плажа, трябва да помислим за нещо много важно – как да подготвим кожата си за идващите по-ниски температури през есента и зимата?

И докато есенните дни все още ни щадят, през зимните месеци температурите около нулата могат да бъдат кошмар за хората, които имат чувствителна кожа. В следващите редове ще разгледаме ценни съвети за това как да се грижим за своята кожа, така че да не пострада от ниските температури. 

Съвет #1: Избягвайте дългите горещи душове

Бихте казали, че дългите горещи душове ще са нещо страхотно в студените месеци, нали? Да, но нещата не стоят точно така. Според популярния портал Canadian Living този тип душове могат да изсушат допълнително кожата. Вече дори и ексфолирането е процедура, която е отричана според последните тенденции. Вместо това можете да правите излющване ежедневно с леки киселини, препоръчани от специалист или веднъж седмично терапии с леки киселини при козметик. Също така веднъж месечно е добре да правите по-силно изчистване с киселини при дерматолог. Сезонът е изключително подходящ за обновяване на кожата с тези неща.

Съвет #2: Поддържайте кожата хидратирана

Всеки човек с малко обща култура по темата за грижа за кожата знае, че студеното време я изсушава. Ето защо трябва да я овлажнявате и поддържате с добра хидратация през студените дни. Изберете подходящите продукти и терапии според своя тип кожа. А най-добрият начин да направите това е да се допитате до своя козметик или дерматолог. В момента един от най-големите световни хитове в тази насока са процедурите на 111SKIN, които се използват от множество известни личности и са разработени въз основа на клиничния опит на световноизвестния пластичен хирург д-р Янис Александридис.

Съвет #3: Използвайте слънцезащита 

Използването на продукти със слънцезащитен фактор е важно и през зимата. Факторът може да зависи от това колко чувствителна е вашата кожа и как реагира на слънчевите лъчи. Това важи особено ако сте решили да ходите на ски. Отлично знаете как може да изгорите от зимното слънце. Разбира се, всички препоръчваме загара от плажа в Гърция, но ще трябва да почакаме още няколко месеца, за да му се насладим отново. 

Съвет #4: Обновете козметиката си при нужда

Ако кожата ви реагира изключително много на ниските температури е добре да видите дали няма козметични продукти, които биха предложили по-добра грижа за нея. Има немалко марки, които предлагат специфични серии специално за студените месеци и е добре да прецените дали да не опитате някои от тях. Преди да си правите експерименти, обаче, винаги се консултирайте с дерматолог преди това. Така ще избегнете риска кожата ви да реагира негативно на конкретна съставка.

Съвет #5: Проучете специални процедури, които могат да предпазят кожата

Всяка кожа е специфична. Добре е да проверите дали няма специални процедури, които ще ви спестят главоболия за зимните месеци. Такива апаратни процедури, например, могат да бъдат Derma Clear, кислородна мезотерапия Intraceuticals, както и други козметични процедури. Има хора, които имат регулярни кожни проблеми през зимата и специализирана намеса може да им помогне да се справят с тях. Ако се колебаете и не сте сигурни, винаги може да запишете час за консултация при нас, за да видим заедно какво е най-доброто решение вашата кожа. 

Съвет #6: Ръкавиците са ваш приятел

Много хора се грижат за лицето си по най-добрия възможен начин, но забравят да предпазят ръцете си по най-лесния начин – като носят ръкавици. Студът изсушава кожата не само на лицето и може да си спестите дори неприятната картинка на напукана от студа кожа, ако се снабдите с чифт топли ръкавици. На пазара е налично огромно разнообразие от модели, цветове и материи, които да допълнят по елегантен и стилен начин всеки outfit. Добре е да знаете, че въпреки носенето на ръкавици, кожата изисква грижи, защото е подложена на голям стрес – студено време, дезинфектанти, различни препарати за съдове. Всичко това я уврежда и изсушава. Проучете за различните терапии за ръце, които да я поддържат хидратирана и красива. 

Това са нашите шест основни съвета за това как може да предпазите своята кожа в студените дни, които ни очакват. Не забравяйте, че зимата е идеално време да минете през някои процедури, които не могат да бъдат направени през пролетта и лятото, заради силното слънце. Заповядайте при нас, за да ви направим неотразими. Вие и вашата кожа го заслужавате!