Не е тайна за никого, че ние съвременните, модерни хора имаме изпълнено със стрес ежедневие. Всеки ден сме изложени на психическо натоварване, агресия, спешност и на редица фактори и ситуации, които ни изнервят. Достатъчно е само да пуснем телевизора, за да чуем новините и вече имаме поводи за това да бъдем мрачни и тревожни. Като прибавим към това нервите на работа, семейните проблеми и други дребни тревоги, получаваме голяма доза стресов коктейл с най-разнообразни източници. 

Вътрешните ни настроения и психическо състояние обаче намират  външно проявление. То най-често е под формата на различни кожни проблеми и смущения. Според д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club, клиничните наблюдения правят връзка между стреса и появата или влошаването на кожни проблеми. 

Кои са видовете кожни заболявания, които са най-често причинени от стрес?

Има няколко вида кожни заболявания, които са особено податливи на стрес и почти веднага намират своето проявление. Това са: 

Д-р Шокър подчертава, че безсънието, което е следствие от стресовия хормон кортизол, може да стане причина за проблеми в кожата. От друга страна, намаляването на количествата на колаген и еластин могат да бъдат причина за появата на фини линии и бръчици. Други потенциални последствия от това са суха кожа, зачервявания и различни алергични реакции. 

Кожните проблеми, предизвикани от стреса, са индивидуални за всеки човек. В някои случаи може да става дума за обостряне на вече съществуващи проблеми. В други ситуации може да се наблюдава поява на съвсем нови. 

Допълнителни фактори, които увреждат кожата

Лесно е да посочим с пръст и да обвиним стреса за всичко. Все пак, трябва да кажем, че има и други фактори, които допълнително увреждат нашата кожа и увеличават вероятността от влошаване на кожни проблеми. Такива са липсата на сън, прекомерната употреба на алкохол и липсата на движение в нашето ежедневие. Всички те в комбинация и със студеното време навън са източник на редица проблеми. 

Как да се справим със стреса, за да избегнем сериозни кожни заболявания?

Първата стъпка е консултация със специалист, който да направи изследвания и да назначи лечение. Има няколко начина да намалите стреса и по този начин да ограничите кожните проблеми. 

Първото предложение за справяне с последиците от стреса е обвързана с повишаването на имунитета на организма. Перфектна рецепта за това могат да се окажат инфузионните коктейли на REVIV. Те представляват инфузионни терапии, които са общо шест на брой и отговарят на различни нужди, които бихте имали. Специфичното при тях е, че се прави директно вливане на витамини и хранителни вещества, които са полезни за организма и се усвояват изключително бързо. Те ще помогнат за подобряване на общото състояние на организма. А това ще доведе до намаляване и на стресовия фактор. 

Друга процедура, която потенциално може да окаже благоприятно влияние в случая е Rose Quartz с продуктите на 111SKIN. Ако не сте запознати със световноизвестната марка, която благодарение на нас направи своя дебют в България, можете да прочетете повече на специалната страница в сайта ни. Rose Quartz е една от четирите козметични терапии, които предлагаме. Тя е подходяща за: 

  • озаряване на кожата;
  • успокояване на кожата;
  • скулптуриране на кожата.

В процедурата са преплетени масаж на лицето в три степени и възстановяващите свойства на роза дамасцена и екстракт от злато. Целта на процедурата е да облекчи кожата, която е раздразнена и възпалена и действа много релаксиращо на ума и тялото. Rose Quartz e а озаряване, избелване и е подходяща за сухи кожи, които са често срещани през зимата.

Третото ни предложение за справяне със стреса са разнообразните масажи, на които може да се насладите в Amber Beauty Club. Мануалният масаж е най-доброто средство за всички хора, които имат нужда от релаксация и да се отърсят от натрупаното напрежение. 

Заповядайте на консултация в Amber Beauty Club, за да решим вашите проблеми с кожата и да ви помогнем да постигнете мечтания си външен вид!