Всеизвестен факт е, че през летните месеци, кожата се нуждае от слънцезащитни продукти, за да предотвратим увреждания. Но истината е, че слънчевите лъчи могат да имат еднакво опасен ефект и върху косата. Прекомерно излагане на слънце, UVA и UVB лъчи може да увреди външната обвивка на косъма, наречена кутикул. Увреждането от слънцето води до последици като обезцветяване, суха и чуплива коса, нацепени краища, изтъняване и къдрене. Като резултат, косата става изключително трудна за управление и не се поддава лесно на третиране или прически.

За да предпазим косата от вредите на слънцето през лятото, се нуждаем от слънцезащитна козметика за коса, както и от регулярни терапии за възстановяване на косъма. 

В тази статия ще споделим с вас няколко съвета за грижа за косата през лятото.

Brazilian Blowout

Една от най-важните терапии за коса през летните месеци е именно терапията наречена Brazilian Blowout. Това е кератинова терапия, която се свърза с косъма, за да създаде защитен слой около всеки косъм. Този процес успешно намалява къдренето, запечатва кутикулата и предпазва от потенциални външни повреди. Терапията има заглаждащ ефект и дълбоко възстановява и подхранва косъма. 

След прилагането на терапията, косата се изсушава със сешоар, изправя се, изплаква се и повторно се изсушава със сешоар. Повторното изсушаване е необходимо, тъй като химикалите се активират благодарение на топлината. 

Тази процедурата за изглаждане и възстановяване произхожда от Бразилия и използва съставки, популярни в страната, като каму каму, семена от анато и плодове асай. След третирането ще усещате косата си хидратирана, гладка, по-устойчива на топлинно оформяне и впечатляващо бляскава.

Brazilian Bond Builder

Терапията Brazilian Bond Builder е подходяща за хора, които боядисват косата си или си правят кичури. Предназначена е за превенция на цъфтящи и накъсващи се краища. Действа ефективно върху укрепването на вътрешната структура на косъма и е чудесен избор за топлите месеци. Предимствата на терапията са, че е съвместима с всякакви типове и марки боя за коса. След прилагането ѝ осезаемо намалява накъсването на косата, а пигментите на боята се задържат за по-дълго време.  

Терапията протича в една единствена стъпка. Самата процедура представлява смесване на основния продукт Brazilian Bond Builder с боята за коса. Препаратът, познат още като b3, третира вътрешната структура косъма, за да се предотврати разрушаването или повреждането на косъма по време на боядисване. 

Придава жизненост на косата и позволява по-дълго задържане на цвета. 

K18 на Kevin Murphy

Терапията К18 на Kevin Murphy е сред най-предпочитаните от клиенти през летния сезон. Тя предназначена за справяне с проблема на накъсаните краища и цъфтенето. Процедурата е изключително бърза, без отмиване и се прилага като заместител на стандартната маска. За да представим колко полезна е тази терапия, трябва първо да разкажем малко повече за К18. 

К18 е чудотворната молекула, която специалистите в света на косата чакаха дълги години. Молекулата използва пептид за пренасянето на аминокиселините във вътрешната структура на косъма. Аминокиселинната верига достига скъсаните дисулфидни връзки и заменя изгубените аминокиселини, като по този начин регенерира връзката и възстановява силата, устойчивостта и мекотата на косъма. 

К18 се счита за първият продукт, който има способността да излекува и възстанови косата отвътре навън. За разлика от други продукти, той не прикрива щетите с кондициониращи процедури, които единствено покриват косъма с маска, хидратират повърхността и придават временен блясък. Терапията с К18 е препоръчителна за летния сезон, когато косата е подложена на химически обработки, топлинно въздействие, силна слънчева светлина, както и на други фактори на околната среда. 

Balmain терапия за коса

Следващата терапия за коса, с която искаме да ви запознаем, е петседмичната терапия на Balmain. Процедурата е специално създадена за  за възстановяване на косъма в дълбочина. Това 5-седмично обогатяващо лечение предоставя необходимата на косъма хидратация през дългите летни дни и може да се сравни с тоник за изтощени коси. Многофункционалната формула е базирана на лосион и разполага с всичко необходимо, за да възвърне оригиналния блясък на косъма. 

Терапията съдържа незаменими активни съставки, като копринен протеин и янтарна киселина. Коприненият протеин е почти идентичен с естествените протеини, които се намират в косата. Тази магическа съставка осигурява оптимална хидратация, като съдържа 17 от 19-те аминокиселини на естествения косъм. Коприненият протеин също така помага с възстановяването на увредени протеинови вериги. Като резултат, косата става по-мека, подсилена и ревитализирана.

От друга страна, янтарната киселина подсилва ефекта на копринения протеин. Тя е естествена съставка, която се извлича от кехлибар. Янтарната киселина прониква в дълбочина и помага за доставянето на копринения протеин, докато същевременно създава защитен слой около протеиновите вериги.

В резултат от процедурата, кутикулите са запечатани, плътността е увеличена, а еластичността достига оригиналните си стойности. Същевременно, фибрите на косъма са реконструирани и здрави, което води до визуално впечатляващи блестящи кичури. 

Осигурете необходимата грижа за вашата коса през летните месеци

Това са само някои от терапиите за коса, които биха могли да допринесат за съвършена здравина, жизненост и визия на вашата коса. В Amber Beauty Club предлагаме богато разнообразие от доказани и резултатни процедури за коса, които са силно препоръчителни в горещите летни дни, когато косата е изложена на редица вредни фактори. При нас можете да получите професионална консултация относно подходящите терапии за вашата коса и висококачествени процедури, от които ще има видим ефект.