Хиалуроновите филъри хидратират и създават красив естествен обем и блясък на устните. Дават бързи и секси резултати за дълъг период от време. Колкото по-добри са дермалните пълнители, толкова по-натурален е ефектът и по-малък е рискът от нежелани реакции или незадоволителни резултати.

Според данни на Американското дружество на пластичните хирурзи (ASPS) и на Европейската асоциация по козметична и естетична дерматология (ЕSCAD) процедурите за увеличаване обема на устните чрез инжектиране на филъри са нараснали с над 50% през последните 5 години. Уголемяването на устните с помощта на инжекционни пълнители в момента е най-търсена и желана процедура за лице след поставянето на ботулинов токсин.

Проучванията сочат, че социалните медии и селфи вълната са един от най-големите фактори. Те насърчват „милениум потребителите“ или поколението на #nofilter #onlyfillers (както жени, така и мъже) все повече да желаят да увеличат обема на устните си. За тях е важно да публикуват снимки без филтър, затова залагат на филъри. Американската тв реалити звезда и модел Кайли Дженър е една от най-добрите реклами на дермални филъри в Instagram. Тя вдъхновява милиони последователи да търсят безопасни продукти, за да увеличат устните си и да ги направят по-пухкави и секси.

Целта на уголемяването на устните не е да ги направи възможно най-големи, а да подобри размера и формата им, като все пак запази баланса и пропорциите на другите черти на лицето. Разбирането за правилните пропорции на устните и как да се постигне хармония с останалата част на лицето, е важен аспект за естествените резултати. И тук идва професионалната намеса и роля на дерматолога. Има няколко различни опции, когато става въпрос за избор на филър за устни. Първата и най-важна стъпка обаче е да изберете висококвалифициран и опитен дерматолог, който да знае как да създаде мек и естествен вид на устните. Най-добрият ви залог е да насрочите консултация, за да обсъдите уникалните си цели и да получите индивидуална оценка за вашата натурална форма и пропорция на устните.

 

Juvederm Volift: Златен стандарт при филърите за устни

Неслучайно това е изборът на Кайли Дженър (със 159 милиона последователи в Instagram). Що се отнася до добрите пълнители за устни, Juvederm Volift бързо се наложи като златен стандарт на съвременните филър за устни. Има одобрение на FDA и е един от най-безопасните хиалуронови филъри. Juvederm Volift придава обем на устните, създавайки тази толкова желана секси плътност. Има и много други предимства. Сред най-добрите продукти е за третиране на фини линии и бръчки. Той е топ изборът за дерматолозите при заличаване на белези и замаскиране на акне. Овен това е идеален подукт за лифтиране и стягане на лицевия контур, включително и за повдигане на скулите. Няма съмнение, че Juvederm Volift придава естествена визия и бляскав резултат.

 

Teosyal Kiss: Дермален филър за устни за съвършена форма

Друг инжекционен пълнител за устни на базата на хиалурон е Teosyal Kiss, разработен от Teoxane Laboratories в Женева. Teosyal Kiss е отличен за увеличаване обема на устните, за попълване на бръчки, за промяна и подчертаване на контура и хидратация на устните. Той трае много по-дълго, отколкото повечето други пълнители и дерматолозите често го поставят на първо място в класацията си. Филърът Teosyal Kiss е по-плътен и вискозен в сравнение с Juvederm, което придава още по-гладък вид на устните. За да се избегнат свръхчувствителни и алергични реакции, нивата на бактериалните ендотоксини и протеин за минимизирани.

 

Volbella: Хиалоронов филър за невероятни резултати

Volbella е от линията Juvederm пълнители за устни на компанията Allergan и категорино заслужава специално място. Одобрен e от FDA за инжектиране, като дерматолозите го използват, за да омекотят появата на пушачески бръчки и линии. Volbella е перфектен за увеличаване на обема на устните и за възстановяване на младежката плътност. Ефективен е и при запълване на белези от акне.

Това, което прави Volbella различен продукт, е комбинацията от хиалуронови киселини с различно молекулно тегло. Така създава фин обем за дискретни резултати и ефект, които продължават до една година.

 

Teosyal®RHA2: Иновативен динамичен филър с най-дългосрочен ефект

Иновативен динамичен филъри на основата на хиалуронова киселина. Превръща се в част от структурата на дермата, като придават по-естествен вид на устните, особено в такава мобилна зона. Притежава непостигнати досега стойности на разтегливост и здравина, благодарение на нов ексклузивен метод на омрежване, при който дългите вериги натурална хиалуронова киселина се самоорганизират в 3D мобилна мрежа, за да бъдат възможно най-еластични.

 

Juvederm® Ultra Smile: Филър за деликатни корекции

Специално създаден, за да осигури плътни, меки и естествено изглеждащи устни. Използва се за изглаждане и заличаване на фините линии в областта на устата. Предназначен е да подобри формата, контура и обема на устните. Да ги освежи и да има придаде блясък, да изпълни линиите им и да придаде уникален сочен цвят. Използва се и за поддръжка на вече оформени устни.

Juvederm Volift,  Teosyal Kiss, Juvederm Ultra Smile, Teosyal RHA2 и Juvederm Volbella са сред най-добрите и предпочитани инжекционни филъри за устни в козметичната индустрия в Америка и в Европа. Кой от тях ще изберете е въпрос на вкус и на индивидуални цели и предпочитания. Всички те са одобрени от FDA. Имат документирани клинични резултати и научни изследвания за безопасност и дълготраен ефект. Овен това всички съдържат лидокаин, което осигурява още повече комфорт.