Всяка изминала година прибавя не само нови бръчки по лицето, но започва да се наблюдава и отпускане на кожата, нарушаване на младежкия контур на лицето, задълбочаване на назолабиалните гънки, неестетично увисване на ъгълчетата на очите, поява на двойна брадичка, промяна в линията на долната челюст. При изразено отпускане на кожата на лицето, решението е иновативният метод тредлифтинг, който ефикасно се противопоставя на гравитацията. Процедурата тредлифтинг се извършва с резорбируемите лифтинг конци от най-ново поколение Aptos, разработени на базата на поли-L-млечна киселина, които са надеждни, безопасни и осигуряват моментално видим ефект, който се разгръща във времето, благодарение активирането на синтез на нов колаген. Конците Aptos са създадени и патентовани от пластичния хирург Марлен Андреевич Суламанидзе, който е признат от световната медицинска общност като изобретател на първите конци за повдигане на меките тъкани. Лифтинг конците имат специфична форма на зъбчетата, която не позволява миграция и свежда риска от усложнения до минимум.

Конците Aptos могат да се съчетават с плазмолифтинг, с инжектиране на мускулен релаксант в горната трета на лицето (мускулния релаксант се инжектира 1 седмица преди поставяне на конците), както и с въвеждане на хиалуронови филъри в средната част на лицето, когато е налице голяма загуба на обем в тази зона.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Методи

  • Инжекционна терапия

Необходим брой процедури

  • 1

Период на възстановяване

  • Резултатът е видим веднага след процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват в рамките на няколко дни.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Преди процедурата третираната зона се обезболява с локална анестезия. Въвеждането на лифтинг конеца се осъществява чрез специфична игла-водач, което прави манипулацията максимално щадяща. Самата процедура продължава 30 минути.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Лифтинг ефектът е видим веднага след процедурата, като се разгръща във времето. След около 3 месеца от поставянето на лифтинг конците се наблюдава синтез на нов колаген, което води до значително стягане и подобряване на еластичността и плътността на кожата.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяването?

Процедурата не изисква възстановителен период. Възможно е да се появят зачервяване, синини и лек оток, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на една седмица). Препоръчително е да се ограничи мимиката и консумацията на твърди храни до 7 дни след процедурата, да се избягват интензивни физически натоварвания до 5 дни, както и топлинни процедури (парна баня, сауна), да няма излагане на слънце или в солариум в следващите 2-3 седмици. Също така 3 седмици след поставянето на лифтинг конците не бива да се правят масажи, дермабразио, лазерни и радиочестотни процедури.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му е до естественото разграждане на лифтинг конеца. Резултатите се запазват 2-3 години в зависимост от вида на конците, начина на живот и индивидуалните особености на пациента.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Процедурата може да се повтори отново след пълното резорбиране на лифтинг конците.

Кога не се прилага процедурата?

  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.
  • Бременност и кърмене.
  • Инфекциозни заболявания.
  • Вирусни и бактериални кожни инфекции.
  • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

<ul>
<li>При свръхчувствителност към различни видове филъри;</li>
<li>При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.</li>
</ul>