Уморени ли сте от безкрайното бръснене, механично епилиране или кола маска? Може би жадувате за безпроблемно, дългосрочно решение?

Попаднали сте на точното място! Добре дошли в бъдещето на грижите за гладка кожа чрез лазерна епилация от ново поколение – Soprano Titanium.

В този онлайн наръчник ще Ви запознаем в детайли с лазерната епилация, като метод за премахване на нежелано окосмяване и нейните ползи за мъжете и жените. От него ще разберете още как тя може да преобрази рутинните грижи, които полагате за външния си вид. Сигурни сме, че в края на статията с нетърпение ще искате да запазите час за Soprano Titanium възможно най-скоро!

Какво е лазерната епилация и как действа?

Както името ѝ подсказва, лазерната епилация е процедура, при която се използва светлинна енергия за елиминиране на нежеланото окосмяване. Лазерът атакува меланина в космените фоликули, възпрепятствайки бъдещ растеж. С други думи това е метод, който работи не само за отстраняване на видимата част на косъма. Той таргетира едновременно всички структури на космения фоликул, като прониква на различна дълбочина в кожата.

При правилна подготовка и провеждане този тип епилация е бърза, почти безболезнена и неинвазивна процедура: отлично решение за всеки човек с динамично ежедневие, който не иска да пренебрегва външния си вид и комфорт. 

Независимо от фототипа на кожата (дали е по-светла или тъмна), дали окосмяването се състои от по-плътни или по-тънки косми, без значение от сезона, най-иновативната платформа за лазерна епилация, Soprano Titanium, постига дълготрайни резултати и гладка кожа през цялата година.

В кои зони е допустимо да се прави лазерна епилация?

Лазерната епилация може да се използва за премахване на нежелани косми от почти всяка зона на тялото, с изключение на клепачите и областта около тях. Най-често тя се прави на следните зони:

 • Лице: горна устна, брадичка, бакенбарди.
 • Подмишници: процедурата може да намали потенето и миризмата в тази зона. 
 • Бикини: може да оформи или премахне космите в интимната зона, като същевременно предотвратява врасналите косми и раздразненията.
 • Крака: може да спести време и пари от честото бръснене или кола маска.
 • Гръб: може да помогне на мъжете и жените, които имат прекомерно окосмяване на гърба и кръста, да се чувстват по-комфортно и уверено.

Лазерната епилация е допустимо да се прилага и на други части на тялото, като ръце, гръден кош, корем, бузки и други. Обаче не всички зони са подходящи за всички хора. Например хората с татуировки не трябва да правят този тип епилация върху тях, тъй като това може да повреди татуировката или да раздразни кожата им. Също така хората с чувствителна кожа или определени заболявания могат да имат повече и различни странични ефекти.

Защо да изберете лазерна епилация пред другите методи за обезкосмяване?

Конвенционалните методи за обезкосмяване, включително бръснене и кола маска, се използват от десетилетия. Те обаче имат много краткотраен ефект и водят до нежелани реакции, като раздразнение на кожата, белези, порязвания, враснали косми и др.

В сравнение с тях предимствата на лазерната епилация са впечатляващи:

 • Дълготраен ефект: месеци наред тя осигурява гладка кожа с първоначален курс от 4-6 процедури и последващо поддържане със само една процедура годишно.
 • Прецизност: може да премахне космите от определени зони без да засегне по какъвто и да е начин кожата наоколо и да ѝ навреди, защото използва концентрирана светлина. 
 • Безопасност: когато се извършва от квалифициран специалист, не крие риск от нежелани реакции и усложнения. 
 • Спестява време: процедурите са кратки. Една малка зона на тялото може да бъде обработена за няколко минути, като повечето сесии продължават под час. Освен това не се налага да се изчаква космите да израснат, за да се насрочи следваща процедура, както е при кола маската. 
 • Спестява пари: въпреки че първоначално изглежда по-скъпа от конвенционалните методи за обезкосмяване, в дългосрочен план разходът за нея е по-малък, защото честотата, с която се правят поддържащи процедури е много ниска, а ефектът много продължителен.  

Ползи за мъжете от лазерна епилация

Скъпи мъже, време е да се сбогувате с постоянните порязвания и враснали косми! Лазерната епилация има следните предимства конкретно за вас:

 • По-малко раздразнение и триене по време на спорт и при горещо време. При колоездене, плуване и други спортове, при които се носят тесни дрехи, комфортът и предимствата от гладката кожа са особено големи.
 • По-малко потене и миризма в зоната на подмишниците, тъй като лазерната епилация може да намали броя на потните жлези.
 • По-голяма увереност и самочувствие при показване на големи зони на тялото, например на плажа, като гръдния кош и гърба.
 • По-малко време и пари за честото бръснене и кола маска на нежеланите косми.
 • По-малко странични ефекти от други методи за премахване на косъма, като враснали косми, раздразнения, сърбеж или алергии.

При мъжете обезкосмяването с лазер е почти перманентно решение след само няколко сесии. Ефектът от три или четири процедури е тайно премахване на около 90% от окосмяването в третираната зона на тялото. Резултатите зависят от индивидуалните характеристики на кожата и косъма, както и от назначения курс процедури. 

Предимства на лазерната епилация с апарат Soprano Titanium в Amber Beauty Club

Лазерът Soprano Titanium на Alma Lasers е устройство за от последно поколение, което предлага редица предимства за хората, които искат да се отърват от нежеланите косми. Ето някои от тях:

 • Иновативна технология:  комбинира три различни дължини на вълната – 755 nm, 810 nm и 1064 nm – които се излъчват едновременно и целят различни дълбочини на тъканта и анатомичните структури в космените фоликули. Това повишава ефективността и безопасността на процедурата за всички типове кожа и косъм.
 • Безболезнена процедура: използва патентованата технология SHR™ на Alma, която е единственият клинично доказан метод за лазерна епилация, който е почти безболезнен. Технологията SHR™ работи с висока честота на импулсите и силно охлаждане на кожата, което позволява постепенно загряване на космените фоликули без да причинява дискомфорт или засягане на околната кожа.
 • Бърза и удобна процедура: разполага с уникален апликатор QUATTRO 4cm², който има изключително голям размер на петното – 4 cm² – и може да обработва по големи зони на тялото. Това значително намалява времето на сесиите и прави процеса по-ефективен и приятен за пациентите. Средното време за обработка на цели крака е около 1 час и 30 минути, а за подмишници или бикини – около 15-20 минути..
 • Дълготрайни резултати: може да доведе до значително намаляване на растежа на косъма след 3 до 7 сесии. Някои пациенти могат да постигнат перманентно премахване на косъма или дълготрайна редукция. Резултатите зависят от индивидуалните характеристики на кожата и косъма, както и от режима на лечение.

Ако имате интерес към епилация с лазер Soprano Titanium на Alma Lasers, можете да посетите Amber Beauty Club за повече информация. Преди да започнете какъвто и да е курс на обезкосмяване, ще ви направим консултация с някой от нашите квалифицирани специалист, който ще оцени спецификата на кожата и косъма и ще ви препоръча най-добрия план за действие. 

Рискове и противопоказания при лазерна епилация

Лазерната епилация е удобна и много подходяща за премахване на нежелани косми от различни части на тялото, но не е удачна за всеки. Някои фактори, на които следва да обърнете внимание и които могат да повлияят на резултатите и безопасността на процедурата, са:

 • Цвят на косъма и кожата: Лазерната епилация е най-ефективна за хора, които имат светла кожа и тъмна коса, тъй като лазерът тагетира пигмента в косъма. Хората с по-тъмна кожа могат да използват специални апарати, като Soprano Titanium, които са по-безопасни и ефективни за техния тип кожа. Хората с бяла, руса, сива или червена коса обикновено виждат удовлетворяващи резултати от този вид епилация, тъй като техният косъм не абсорбира добре светлината. За щастие Soprano Titanium предлага висока ефективност и за най-светли кожи и окосмяване. 
 • Тип на лазера: Различните видове апарати имат различна дължина на вълната и интензивност на светлината, които определят колко добре работят за различните типове кожа и косъм. Най-често използваните лазери за епилация са: александритски, диоден, Nd:YAG (лазер на основата на неодим итриев алуминиев гранат) и интензивно пулсираща светлина (IPL). Soprano Titanium е уникален тип лазер, защото комбинира три дължини на вълната и ги излъчва едновременно и синхронизирано. Това позволява по-голяма прецизност, скорост и безопасност при лечението на всички типове кожа и косъм. Важно е да изберете апарат, който е подходящ за вашия тип кожа и косъм. 
 • Състояние на здравето: Лазерната епилация може да не е препоръчителна за хора с някои заболявания или състояния, които могат да повлияят на реакцията на кожата или растежа на косъма. Например хората с акне, инфекции на кожата, херпес, диабет, бременност или хормонални проблеми трябва да се консултират с лекар. Също така трябва да избегнете лазерна епилация, ако сте приемали някои лекарства, които могат да повишат чувствителността на кожата към светлината.

Ако сте несигурни дали този тип епилация е подходяща за вас, най-добре е да потърсите професионален съвет от дерматолог или специалист. Той ще направи оценка на вашата кожа и косъм и ще ви препоръча най-добрия план за лечение. Той също така ще ви информират за рисковете и страничните ефекти, които могат да се появят след процедурата, и ще ви даде съвети за подготовка за процедурите и грижи след нея.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Върху зоната, която ще се третира, се нанася гел и върху нея се преминава с накрайника на апарата. По време на цялата процедура с апарат Soprano Titanium, ICE Plus технологията изстудява кожата в третираната област и поддържа постоянна температура за по-голям комфорт. 

Колко броя процедури са необходими?

Препоръчителният брой процедури при първоначално стартиране на курс на лазерна епилация е между 4 (четири) и 6 (шест) броя. Ако след третата или четвъртата сесия вече не се наблюдава израстване на космите, то повече процедури не се налагат. Интервалът между процедурите е 4-6 седмици.

Болезнена ли е процедурата?

Не, усеща се единствено леко затопляне в третираната област. Болката при лазерна епилация със Soprano Titanium е елиминирана благодарение на ICE Plus технологията.

Каква е подготовката за лазерна епилация със Soprano Titanium?

Не се препоръчва две седмици преди процедура да се излагате на слънце или да сте посещавали солариум. Не може да правите процедурата с пресен тен, защото това може да доведе до появата на пигментация по кожата. Препоръчително е да обръснете зоната, която ще се третира около 8 часа преди посещението. 

Кога е видим ефектът от процедурата?

Ефектът е видим още след първата процедура със Soprano Titanium – растежът на космите се забавя значително. Те стават по-тънки и фини.

Има ли период на възстановяване след лазерна епилация? А странични ефекти?

В много редки случаи може да се наблюдава леко зачервяване, което отшумява за 5–10 минути. Рискът от хиперпигментации е сведен до минимум, но както след всяка лазерна процедура, кожата не бива да се излага на слънце или в солариум.

Има ли контраиндикации за провеждане на лазерна епилация?

Процедурата не се прилага при:

 • Бременност и кърмене.
 • Онкологични заболявания.
 • Автоимунни заболявания (като витилиго).

Безопасна, безболезнена и ефективна – това е лазерната епилация със Soprano Titanium в Amber Beauty – най-добрата инвестиция, за да се чувствате прекрасно. 

Ако мечтаете за кадифено мека и нежна кожа, на която да се радвате всеки ден, заповядайте при нас! Заявете консултация с нашите лекари и задайте своите въпроси.