Подтикнати от модните тенденции или поради специален повод някои хора импулсивно решават да си направят татуировка. С времето обаче татуировката може да стане нежелана или неестетично да се промени. Абсолютно безопасно и ефективно премахване както на черни, така и на многоцветни татуировки гарантира най-новият пикосекунден лазер Pico Clear – абсолютен връх в лазерните технологии. Ултрамодерният лазер предлага 9 различни размера на работна площ на апликатора Picolor, вариращи между 2 и 10 mm, които успешно премахват татуировки, таргетирайки всички налични пигменти. Pico Clear е технология от най-висок клас, с най-кратка продължителност на импулса от 300 до 350 пикосекунди. Кратките, но мощни импулси гарантират оптимални резултати само с няколко процедури. Светлината, абсорбирана от пигментите се трансформира във фотоакустична вълна (т.нар. фотоакустичен шок), която разкъсва наличните пигменти на микрочастици и те по естествен начин се извеждат от организма. По-кратката продължителност на импулса означава по-голяма трансформация на лазерната енергия в механична, необходима за разкъсване на цветните пигменти в малки фрагментни частици.

С помощта на апликатора Picolor ефикасно се отстраняват татуировки без риск от белези и хипопигментация. Само след няколко процедури татуировката избледнява и се постига отличен краен резултат. Процедурите са ефективни за всички типове кожа, включително и тъмна.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

10 - 20 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Тяло

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 3-5

Период на възстановяване

  • Употреба на слънцезащитен продукт с висок SPF, когато татуировката е по откритите части на тялото.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

След почистване на кожата дерматологът третира татуировката с апликатора Picolor на ултраиновативния пикосекунден лазер Pico Clear. Светлината, която се излъчва от апарата, се поглъща от наличните в татуировката пигменти.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Светлината, абсорбирана от пигментите на татуировката се трансформира във фотоакустична вълна, която ги разкъсва на микрочастици и те по естествен начин се извеждат от организма.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Необходимо е да се избягва излагане на слънце или в солариум, както и да не се използват козметични продукти, съдържащи парфюм или други вещества, които биха могли да провокират зачервяване или възпаление. Слънцезащитният крем с висок SPF е задължителен при премахване на татуировки по откритите части от тялото.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът настъпва още след първата процедура – наблюдава се избледняване на татуировката.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

За оптимален ефект се препоръчват 3-5 процедури през едномесечен интервал.

Кога не се прилага процедурата?

  • Бременност.
  • Кърмене.
  • Вирусни и бактериални инфекции.
  • Злокачествени образувания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.