Премахването на нежеланото окосмяване е вечен проблем, а перманентната епилация е изключително предизвикателство. Независимо дали кожата ви е светла, тъмна или с тен, дали имате по-плътни или по-тънки косми, с най-новото и ултрамодерно поколение платформа Soprano Titanium за лазерна епилация, която комбинира несравнима функционалност и комфорт, се постигат дълготрайни резултати. Благодарение на своята 4 кв.см работна площ и усъвършенствана охлаждаща система, процедурите са много по-бързи (с 40%), ефикасни и безболезнени.

Soprano Titanium съчетава изключителната 3D технология с трите най-ефективни дължини на вълната на лазера, в един-единствен апликатор, едновременно насочени към различни дълбочини и анатомични структури в рамките на космения фоликул. Комбинирайки нивата на поглъщане и проникване на три дължини на вълната, заедно с оптимално покритие на зоната и комфорт, Soprano Titanium се отличава с изключителен профил на безопасност и ефективност. Максималният комфорт по време на процедурата е гарантиран от постоянно охлаждащата система Ice Plus. Процедурите са ултрабързи, дори и при големи зони, с клинично доказана безопасност. Лазерната епилация със Soprano Titanium е подходяща за всички фототипове, дори и кожа с тен (I-VI), както и за всяка зона на тялото, включително труднодостъпни и деликатни области, като уши, врат и интим. Може да се провежда 365 дни в годината.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Тяло

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 6

Период на възстановяване

  • Понякога може да се наблюдаване зачервяване, което отшумява за 5-10 минути.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

Върху зоната, която ще се третира, се нанася гел и се преминава с накрайника на апарата.

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Лазерната енергия прониква в кожата, абсорбира се от меланина на косъма и се трансформира в топлина, която унищожава космения фоликул.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

Понякога може да се наблюдава леко зачервяване, което отшумява за 5–10 минути. Рискът от хиперпигментации е сведен до минимум, но както след всяка лазерна процедура кожата не бива да се излага на слънце или в солариум.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим още след първата процедура – растежът на космите се забавя значително, те се разреждат, стават по-тънки и фини.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Препоръчителният брой процедури е 6, но ако след третата или четвъртата сесия вече не се наблюдава подраст на космите, то повече третиране не се налага. Интервалът между процедурите е 4-6 седмици.

Кога не се прилага процедурата?

  • Бременност и кърмене.
  • Онкологични заболявания.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.