Стареенето на кожата е непрестанен процес, който се влияе от различни фактори като нездравословно хранене, тютюнопушене, стрес, прекомерно излагане на слънце, а не само от генетичното наследство. За щастие, живеем във време, в което иновациите се развиват с бързи темпове и има неоперативни решения, които забавят процеса на стареене. Някои от тези решения са лазерните технологии за подмладяване. Техният принцип на работа е базиран на различни източници на енергия като третират както повърхностния слой на кожата, така и по-дълбоките пластове. Без значение източника на енергия, обаче, най-голямото предимство на високотехнологичните апарати за подмладяване е, че без хирургична намеса могат да ремоделират и подобрят цялостно структурата на кожата, да изгладят повърхността и да премахнат дори най-малките несъвършенства.

Затова днес ще ви разкажем малко повече за различните технологии и с какво могат да ви бъдат полезни, за да си вдъхнете самочувствието, от което понякога имате нужда.

Подмладяване с лазери

Всички лазери работят, като излъчват светлинни снопчета с една определена дължина на вълната (цвят). Те лекуват като “нараняват” контролирано кожата, провокират възпалителен процес, който стимулира растеж на нови клетки.
По-агресивните лазери въздействат на горните слоеве на кожата като третират повърхностни проблеми в резултат на фото или хронологично стареене – петна, бръчки, широки пори, неравности, белези. Предимство на тези апарати е, че имат капацитета да постигнат нова гладкост, тонус и подмладяване на лицето. Но за сметка на по-дълъг възстановителен период.

За разлика от горните, щадящите лазери работят в средните и по-дълбоки слоеве на дермата и не оставят видими следи по повърхността. Те са безболезнени и спестяват време за възстановяване.

Лазерът Alma-Q е един такъв пример. Той е изключително нежен към кожата и се използва за цялостно лазерно подмладяване на лице, шия и деколте. Той може да третира и деликатни зони като устни и околоочен контур. Повдига и уплътнява кожата, стяга я, освежава тена, премахва петна и мелазма. Процедури с Alma Q могат да се правят целогодишно, а най-хубавото е, че може да се прилага след вече поставени филъри и ботокс, защото не ги стопява, но само след консултация с дерматолог.

Вижте специалните ни пакетни предложения с КОМПЛИМЕНТ, на стойност от 250 лв., налични до 15-ти декември 2020:

Научете повече

 


Фотоподмладяване с IPL технологии

Тези технологии работят с интензивна импулсна светлина, щадящи са и се използват за унищожаване на пигментни петна и кръвоносни съдове (паякообразни вени и спукани капиляри), като едновременно стягат, повдигат, и стимулират производството на колаген. Значително подобряват външния вид на кожата за относително кратко време без необходимост от възстановяване.

Dye-VL на мултифункционалната платформа Harmony XL Pro спада към IPL технологиите. Без да зачервява или разранява, премахва ефективно и напълно безболезнено следите от фотостареене на кожата. Процедурите се правят само в по-студените месеци от годината като след лечение на пигментации, петната често потъмняват преди да изсветлеят или изчезнат. За максимален ефект дерматолозите от Amber Beauty Club препоръчват и козметични продукти за поддържане на резултатите, а използването на слънцезащитни продукти е задължително. Dye-VL е подходяща и за лечение на розацея. Сияйната, чиста и гладка кожа е показател за младост.

Подмладяване чрез радиочестота

Радиочестотата (RF) е технология, която може да бъде агресивна и щадяща. Прилага се в естетичната дерматологията за подмладяване и стягане на кожата, както и за аблативно лечение на различни видове белези.

Радиочестотното подмладяване с Accent Prime, например, е отлично решение за лифтиране на тъканите в дълбочина, стягане и уплътняване на кожата без необходимост от възстановяване. Този метод се използва като превенция срещу стареенето. Процедурата може да бъде направена целогодишно, в обедната почивка и се препоръчва преди поставяне на филъри за забележителен ефект.

На подобен принцип работи и Accent Prime RF Pixel. Чрез мощна енергия той произвежда микро наранявания по повърхността на кожата, които предизвикват реакция на имунен отговор. По този начин излющването стимулира колагенезата, успешно третира петна, бръчки, белези, причинени от травми, хирургически интервенции или заболявания (акне, варицела), ремоделира повърхността на кожата, изравнява тена, заличава порите и стриите. Страничните ефекти са ограничени до умерено зачервяване за няколко дни, последвано от ексфолиране на горния слой. След около седмица кожата се нормализира. Тази процедура се прави само през студените месеци от годината.

Предварителната консултация с дерматолог е много важна за определянето на броя процедури и начинът, по който ще протече лечението. За максимален ефект, апаратните процедури се прилагат по няколко пъти в зависимост от типа на кожата и дълбочината на проблема. В много от случаите те се комбинират и с различни терапии за подсилване на резултатите. Важно е да имате предвид сезона, в който се извършват и че излагането на слънце може да бъде опасно заради високото естествено UV-лъчение. Лазерните технологии са по-ефикасни отколкото само използването на козметика, но спазването на всички препоръки на дерматолозите и домашната грижа са от изключителна важност за поддържането на сияйна и млада кожа.